איפה הכי זול לקנות רולקס בעולם?

רולקס היא יצרנית שעוני היוקרה המפורסמת ביותר בעולם והמוכרת ביותר בעולם. השעונים של החברה הם המבוקשים ביותר והנחשקים ביותר בעולם. שעון הסאבמרינר של רולקס הוא השעון הנחשק ביותר בעולם וזה שזוכה למספר הזיופים הגדול ביותר בעולם. גם אם אתם לא חובבי שעונים, השם רולקס בוודאי מוכר לכם ואתם בוודאי תוכלו לזהות שעון של החברה כשתראו אחד כזה. בין אם אתם חובבי שעונים מושבעים או שאין לכם שום קשר לעולם השעונים, מלבד הרצון לקנות שעון רולקס, יש שאלה אחת שבוודאי מעניינת אתכם. איפה הכי זול לקנות רולקס בעולם? שאלה מצוינת. הגורו יצא ל-19 מדינות שונות לבדוק את המחירים של 46 דגמים שונים של שעוני רולקס וחזר עם המון מסקנות מעניינות בשבילכם.
קודם כל נתחיל בגילוי נאות. הגורו לא באמת טס ל-19 מדינות. אנחנו גם בתקופת קורונה וחוץ מזה, יש לו פחד גבהים. לכן, כדי להכיר כמו שצריך את המחירים מסביב לעולם, צוות האתר כיתת רגליו בין 24 אתרים של רולקס במדינות שונות בעולם ואסף עבורכם את המחירים בכל אחת ואחת. ריספקט.
הערה חשובה – בארצות הברית ובקנדה המחירים שמופיעים הם ללא מסים. בשתי המדינות המחיר המוצג (בכל מקום, לא רק בתחום שעוני היוקרה) הוא המחיר לפני מסים, כשהמסים משתנים ממדינה למדינה (ארה”ב) ומפרובינציה לפרובינציה (קנדה). בברזיל המחירים המוצגים כוללים מסים. גם בברזיל ישנם מסים משתנים בין מדינות שונות ולכן המחיר המופיע לגבי ברזיל הוא כולל מסים.
לחצו כאן למעבר לטבלת המחירים המלאה.
לנוחותכם, הכנו טבלת GOOGLE SHEETS אשר מתעדכנת עם שערי המטבע בזמן אמת, כך שהמחירים המופיעים בגיליון הנתונים מסתמכים על שערי המטבע העדכניים בכל רגע שתכנסו לקישור. רולקס קובעת את המחירים של השעונים שלה בתחילת השנה עבור כל מדינה ומדינה. בדרך כלל, המחירים הללו לא משתנים לאורך השנה כולה. זוכרים את התקופות שהייתם נכנסים לבוטיק ומבקשים הנחה? זה כבר לא קיים. לא בישראל ולא בעולם. חשוב לדעת – בבוטיקים של רולקס אין כמעט סיכוי לקבל הנחה על מחיר השעון. אם המחיר לא מתאים לכם – יש מספיק אנשים שעומדים בתור כדי לרכוש את השעון במקומכם. מחיר הטיקט הוא המחיר שאותו משלמים. מלבד שעונים מ-מ-ש אבל מ-מ-ש לא מבוקשים, שאתם גם ככה לא רוצים לקנות …
לנוחותכם, הכנו שלוש גיליונות נתונים. הגילון הראשון הוא המחירים במט”ח כולל מסים וללא מסים בכל המדינות. הגיליון השני הוא המחיר בשקלים כולל מסים. הגיליון השלישי הוא המחיר בשקלים ללא מסים. חשוב להבין כי אמנם תיירים פטורים ממסים מסוימים כמעט בכל מדינה ברחבי העולם, אבל זה לא אומר שאתם תקבלו החזר מלא על המסים בכל מדינה ומדינה. יש מדינות שבהן עם הצגת דרכון זר תוכלו לשלם מיד את המחיר ללא מסים. במדינות אחרות תצטרכו לשלם את המסים ולקבל החזר (מלא או חלקי) בשדה התעופה או בסוכנויות כאלו ואחרות ברחבי המדינה. לפי חוקי מדינת ישראל, עם הנחיתה שלכם בישראל, אתם מחויבים לדווח על השעון שרכשתם ולשלם עבורו מסים כחוק. על שעוני יוקרה משלמים מע”מ בלבד. נכון לכתיבת שורות אלו, המע”מ עומד על 17 אחוזים.
שאלה נפלאה. אם אתם חדשים בעולם שעוני היוקרה, חשוב שנסביר לכם משהו. כפי שציינו בפסקת הפתיחה, השעונים של רולקס הם המבוקשים ביותר בעולם. עבור דגמים רבים של שעוני רולקס, ישנן רשימות המתנה. זה אומר שאתם צריכים להמתין לפעמים מספר שנים עד שתוכלו לרכוש את הדגם שאותו אתם רוצים. ישנם דגמים מסוימים של שעוני רולקס שכדי להיכנס לרשימת ההמתנה שלהם תצטרכו להיות סלב ברמה כזאת או אחרת, או מקושרים מאוד או בעלי ויטמין P ברמה גבוהה (P מלשון פרוטקציה). אבל גם זה לא תמיד יעזור לכם.
מילת המפתח היא סבלנות. הרבה סבלנות. אם אתם מדמיינים לכם טיסה לחו”ל לחופשה ועל הדרך לקפוץ לאיזה בוטיק של רולקס ולרכוש שם שעון GMT MASTER II באטמן שבמקרה מחכה לכם בחלון הראווה – הגורו ממליץ לכם להתעורר מהחלום. הסיכויים שזה יקרה זהים לסיכוי לזכות בלוטו. ההמלצה של הגורו? תתחילו לפתח מערכת יחסים קרובה עם משווק של רולקס. מה זה אומר? זה אומר שתצטרכו להראות לו שאתם לקוחות טובים. מה זה לקוחות טובים? כאלה שקונים לא רק את הקולקציה הכי מבוקשת של רולקס, אלא גם את הדגמים הפחות מבוקשים.
לדוגמה – דייטג’סט משולב זהב צהוב במידה 31 מ”מ עם בזל יהלומים. נכון, שזה שעון יפה, אבל מעטים הם אלו שרוכשים את השעון הזה בבוטיק של רולקס. רכישת שעון לא מבוקש היא אחת הדרכים המומלצות להיכנס לרשימת ההמתנה ולגרום למשווק “לזכור אתכם” ברגע הנכון.
בשנים האחרונות, רולקס, כמו יצרניות שעוני יוקרה נוספות, התחילה להנהיג מדיניות של “רשימה שחורה”. החברה מבקשת מהמשווקים המורשים שלה ברחבי העולם “לסמן” רוכשי שעונים שהם בעצם סוחרים או פליפרים. כלומר – כאלו שרוכשים שעון רק בשביל למכור אותו מיד בשוק היד השניה תוך עשיית רווח. אף אחד לא מכריח אתכם להחזיק כספת בבית עם שעוני רולקס, אבל איך אומרים – לא כדאי להשתין מהמקפצה.
ועכשיו, הגיע הזמן לבדוק איפה הכי זול לקנות רולקס בעולם. בעצם, חכו שניה, לפני שנתחיל לנתח דגמים מסוימים, בטבלה שלנו תוכלו למצוא 46 רפרנסים שונים של שעונים של רולקס. הרשימה כוללת דגמים פופולריים כמו האויסטר פרפטואל (עם וללא תאריכון), אייר קינג, דייטג’סאט (36/41 מ”מ), דיי-דייט (36/40 מ”מ), מילגאוס, אקספלורר (1/2), סאבמרינר (עם וללא תאריכון), סי-דוולר, דיפ-סי, GMT MASTER II, דייטונה, יאכט מאסטר (1/2) וסקיי-דוולר. המחירים מחושבים נכון לתאריך 01/02/21.
אז אחרי כל ההקדמה הארוכה הזאת, הגיע הזמן לתכלס. איפה הכי זול לקנות את השעון הכי מבוקש והכי נחשק של רולקס – הסאבמרינר. השעון שבחרנו הוא הסאבמרינר רפרנס 124060. מדובר בסאבמרינר שנת 2020, בקוטר של 41 מ”מ, ללא תאריכון. השעון מגיע עם לוח שחור ובזל קרמי שחור. תג המחיר שלו באתר של רולקס ישראל עומד על 31,350 ש”ח כולל מע”מ.
המחיר הזול ביותר לדגם זה ברחבי העולם הוא במדינות הבאות (המחירים כוללים מסים) –
אם אתם בטוחים שאתם לא משלמים מסים או שתקבלו החזר מלא על המסים מסיבה כזאת או אחרת –
הדגם הבא שבדקנו הוא רולקס דייטג’אסט. הרפרנס הוא 126300. השעון מגיע בקוטר של 41 מ”מ, עם לוח שחור. מדובר באחד הדגמים הפופולריים ביותר של רולקס. המחיר שלו באתר של רולקס ישראל עומד על 29,700 ש”ח כולל מע”מ.
המחיר הזול ביותר לדגם זה ברחבי העולם הוא במדינות הבאות (המחירים כוללים מסים) –
אם אתם בטוחים שאתם לא משלמים מסים או שתקבלו החזר מלא על המסים מסיבה כזאת או אחרת –
למה דווקא אייר קינג? כי זה ככל הנראה אחד השעונים עם הסיכוי הגדול ביותר שלכם למצוא באחד מהבוטיקים של רולקס. הרפרנס של השעון הוא 116900. השעון מגיע בקוטר של 40 מ”מ. תג המחיר הרשמי שלו באתר של רולקס ישראל עומד על 24,750 ש”ח.
המחיר הזול ביותר לדגם זה ברחבי העולם הוא במדינות הבאות (המחירים כוללים מסים) –
אם אתם בטוחים שאתם לא משלמים מסים או שתקבלו החזר מלא על המסים מסיבה כזאת או אחרת –
שעון נוסף של רולקס, פופולרי במיוחד ואחד הזולים ביותר במחירון של החברה. הרפרנס המדויק הוא 214270, השעון מגיע בקוטר של 39 מ”מ, עם לוח שחור. המחיר הרשמי שלו באתר של רולקס ישראל – 25,200 ש”ח.
המחיר הזול ביותר לדגם זה ברחבי העולם הוא במדינות הבאות (המחירים כוללים מסים) –
אם אתם בטוחים שאתם לא משלמים מסים או שתקבלו החזר מלא על המסים מסיבה כזאת או אחרת –
כפי שציינו, המחירים בטבלה משתנים בזמן אמת, לפי שערי המטבע. במקרים בהם ההפרש צמוד בין מדינה למדינה, שינוי קטן בשער המטבע, ישפיע גם על מחיר השעון ויהפוך מדינה מסוימת לאטרקטיבית יותר לעומת אחרת. אפשר לבדוק את הטבלה מספר פעמים ביום ולראות שינויים בזמן אמת.
כפי שראיתם, במרבית המדינות בעולם, הפרשי המחירים, ביחס למוצר כמו שעון יוקרה, הם לא משמעותיים ולא מדובר בהפרשים של אלפי שקלים, אלא כמה מאות שקלים לכאן או לכאן או קצת יותר מזה. ברכישה של שעון של רולקס, או ברכישה של כל שעון יוקרה, או כל מוצר יוקרה, המחיר הוא לא הפקטור היחיד שאתם צריכים לקחת בחשבון.
בנוסף, כפי שציינו, ישנו עניין הקשר עם המשווק. סביר להניח שבמדינה כמו יפן, אם אתם מבקרים בה פעם בחיים, לא תוכלו ליצור מערכת יחסים כזאת או אחרת עם המשווק. אל תשכחו גם את עניין התשלום. לא תמיד כזה נוח ופשוט להוציא סכומים כאלו גדולים בחו”ל. לסיום, שוב פעם חשוב לציין את עניין המסים.
אלא אם אתם מתכוונים “להבריח” את השעון שלכם, אתם צריכים לשלם מסים כחוק עבור השעון שלכם, מה שהופך את כל עניין הרכישה בחו”ל לפחות משתלם. בכל מקרה, אם אתם נמצאים לפני טיסה ורוצים לבדוק מחירים של רולקס במדינת היעד שלכם או אם אתם רוצים סתם להשתעשע ביעדים אקזוטיים פחות או יותר ברחבי העולם שבהם תוכלו לקנות שעוני רולקס, אתם מוזמנים לבדוק את הטבלה שלנו. חלומות נעימים.
לחצו כאן למעבר לטבלה המלאה שלנו, כרגע עם 19 מדינות, אבל שווה לעקוב אחריה, היא תתעדכן בקרוב עם עוד מדינות.