באזלוורלד 2019 – לייב בלוג

קוראים יקרים! צוות ווטש גורו שמח לבשר על היותו המגזין הישראלי הראשון אי פעם אשר מבצע סיקור רשמי וחי של התערוכה הגדולה בענף השעונים. בדף זה, אנו נרכז את כל מה שאתם צריכים לדעת – מי אנחנו, מה זה באזלוורלד, מה מתוכנן שם – רגע לפני פתיחת התערוכה – ובנוסף, בעמוד זה נפרסם בלייב את כל החדשות מהתערוכה עצמה. מתחת לשלושת הלינקים, תוכלו למצוא את הלייב בלוגינג שלנו, עם הדיווחים על כל מה שחם בתערוכה.
קוראים יקרים – זהו זה. התערוכה הסתיימה, אבק הכוכבים מכל ההכרזות וההשקות שוקע אט אט, וכעת הגיע שלב הסיכומים. בימים הקרובים נתחיל להעלות כאן בווטש גורו את כל מה שישלים את הלייב בלוג – סיכומים על כל היצרנים והשעונים שהושקו בתערוכה, ראיונות, כתבות וסרטוני וידאו שהכנו לכם במסגרת התערוכה ועוד המון הפתעות. באזלוורלד נגמרה, אבל הכיף בווטש גורו רק מתחיל! תשארו מעודכנים…
זהו זה, זה כמעט כאן – צוות הגורו מסכם את היום האחרון בתערוכה, מספר על האכזבה מרולקס, על איתי נוי ועל התחלת הדרך חזרה הביתה. תוכלו לקרוא עוד בסיכום היום השישי של התערוכה.
זהו זה, היום האחרון של התערוכה הגיעה, ההשקות עצרו, החדשות הפסיקו לזרום, אבל צוות ווטש גורו ממשיך לעבוד במלוא המרץ ולהביא לכם עוד המון חומרים מדהימים על מגוון גדול מאוד של יצרנים, קטנים כגדולים. אבל שמנו לב שבכל פעם שאנחנו עוברים עם שי חי ליד הביתנים של רולקס וטודור הוא מזעיף פנים, והיינו חייבים להבין – מה הבעיה שלו איתן?
צוות ווטש גורו לא נח לרגע. נכון, היום כמות העדכונים ירדה קצת, אך אל דאגה – הסיבה היחידה לכך היא שאנחנו מבשלים לכם דברים מדהימים שטרם נראו בעיתונות השענות בארץ. תוכלו לדעת על חלק מההפתעות שאנחנו מכינים לכם בסיכום היום החמישי של התערוכה. הנה רמז קטן מהתמונה פה למטה…
כן, אנחנו יודעים – עוד השקה של סייקו, בפעם המי יודע כמה בתערוכה. אז כמו שאמרנו – אין לנו התנגדות לדווח גם על שעונים זולים יותר מתגי מחיר של 5 ו-6 ספרות, ואנחנו מורידים את הכובע בפני היצרנית היפנית. הסדרה מתעבה כעת ב-4 דגמים חדשים, כאשר השניים הראשונים הם אלו שמופיעים בתמונה כאן למטה – זוג דגמים עם לוח בצבע בורדו כהה, שנבדלים בינהם במחירם ובכך שלאחד יש תאריכון רגיל בשעה 3 ובשני תאריכון בתצורה של חוגה נפרדת. שני השעונים האלו ייוצרו במהדורה של 8000 יחידות בלבד ברחבי העולם. קוטר הקייס הוא 40.5 מ”מ, אך אל תתבלבלו – מדובר בגוף עשוי פלדת אל חלד מצופה זהב.
הבאים בתור הם למעשה דגמים סדרתיים של זוג השעונים לעיל. במחיר נגיש יותר ונטולי ציפוי זהב על פני קייס פלדת האל חלד. כמובן שאנחנו נביא לכם את הפרטים המלאים על ארבעת השעונים האלו, יחד עם ההשקות של כל השעונים של סייקו באופן גורף, בקרוב מאוד.
הובלו מנצלת את תערוכת באזלוורלד על מנת להכריז על מהדורה סופר מוגבלת, שנייה במספר, של ה-Big Bang Unico Teak Italia Independent. מדובר למעשה בדגם Big Bang Unico, שעוצב בשיתוף פעולה עם יצרנית המשקפיים Italia Independent, שמקורה – כפי שניחשתם – באיטליה. להובלו ואיטליה אינדפנדנט שיתוף פעולה ארוך, כאשר יצרנית המשקפיים מייצרת לעיתים “מהדורות הובלו”, והובלו מייצרת גרסאות מוגבלות – כמו הגירסא שלפנינו. ייחודו של השעון, מעבר לכך שהקייס עשוי מטיטניום, הוא בזל עשוי מעץ – ולא סתם עץ, הובלו הלכו עד הסוף ועשו שימוש בעץ טיק בורמזי – אחד מסוגי העצים היקרים בעולם, שלעיתים קרובות מעטרים מוצרי יוקרה למינהם – כמו סירות, מכוניות יקרות במיוחד ועוד. הדגם מיוצר בכ-100 יחידות בלבד, אז אם אהבתם – כדאי לכם למהר…
יעוז סבר ממשיך לעבוד במלוא המרץ, ולאחר פגישות עם פרדריק קונסטנט, ג’ייקוב אנד קו, איוון ארפה ועוד, יש לו הרבה מה לומר בסיכום היום הרביעי של התערוכה.
כן כן, זניט לא נחה לרגע – וכתוצאה מכך, גם אנחנו לא נחים לרגע – כעת הגיע תורו של הדפיי הלבן, שהושק זמן קצר לפני תערוכת באזלוורלד, לסרטון Hands-On שלנו:
עדכון נוסף של סייקו לסדרת הפרסיג’, עדכון שמביא הפעם את היכולות של עבודת היד היפנית לידי ביטוי. סייקו השיקה זוג שעונים נוספים בסדרה זו, בהמשך למגוון העצום של השעונים שהיא השיקה בתערוכה, וגולת הכותרת של הזוג הזה הם הלוחות – בשני השעונים, הלוח עשוי לא פחות ולא יותר – מחרסינה. דגם אחד הוא שעה ותאריך טיפוסי, בעוד הדגם השני מכיל חוגת תאריך בשעה 6 ומד רזרבת כוח בשעה 9. שני השעונים יהיו זמינים החל מספטמבר הקרוב, הדגם בגירסאת הזמן ותאריך יעלה כ-1750 יורו, והדגם עם מד רזרבת הכוח יעלה כ-1950 יורו.
גם סדרת הפרסיג’ של סייקו עוברת רענון, עם 4 דגמים חדשים, וכמו שכבר ציינו – נחמד לראות איך גם לשעונים שמחירם לא מתחיל בסכומים של שש ספרות צפונה יש במה בבאזלוורלד. זוג השעונים הראשונים בסדרה הם אוטומטיים עם קוטר קייס של 42 מ”מ, מד רזרבת כוח על הלוח, ואפשרות בחירת הצבע – ירוק או לבן. הם יהיו זמינים החל מחודש יולי ומחירם – 950 דולרים.
זוג דגמים נוספים בסדרת הפרסיג’ מגיעים בקוטר 41.7 מ”מ, גם כן עם מנגנון אוטומטי עם רזרבת כוח של 41 שעות, אך בלי מד רזרבת כוח ועם תאריכון פשוט בשעה 6. אחד הדגמים עשוי פלדה, והשני רוז גולד עם צמיד עור. שני השעונים יהיו זמינים מחודש יוני, כאשר מחיר גירסאת הפלדה עומד על 565 דולרים ומחיר גירסאת הרוז גולד עומד על 705 דולרים.
הדפיי של זניט ראה המון גרסאות, פרט לגירסאת הקצה שנקראת אינוונטור. שחור, לבן, כחול, קרמי, לא קרמי, וכך הלאה… אך זניט קרצה גם לכיוונים יוקרתיים יותר מבחינת אפקט הבלינג בלינג של השעון, והציגה גם גירסאת טוטון פלדה ורוז גולד של הדגם. במסגרת הראיון שלנו עם נציגי זניט, הבאנו לכם על הדרך סרטון Hands-on של השעון הזה:
הדפיי אינוונטור הוא עוד אחד מהשעונים של זניט שדוחק קדימה את היכולות הטכניות של מנגנון מכאני, וכעת צוות ווטש גורו מביא לכם סרטון על היד ראשון שלו מתערוכת באזל. שימו לב לאופן הפעולה המדהים של המנגנון, שניתן לראות בזכות תצורת הסקלטון של הלוח:
ה-P01 של טודור מהווה הנצחה לאב טיפוס שטודור ייצרה בשנות ה-60 לשימושו של הצי האמריקאי. אותו אב טיפוס לא נבחר לבסוף, והמלחים האמריקאיים האמיצים לא זכו לענוד טודור. השעון שאתם רואים בוידאו הוא למעשה אותו אב טיפוס משנת 1968 שמהווה את הבסיס לטודור בלאק ביי P01 מעורר המחלוקת. אתם חושבים שהמקור מתעלה על הנוכחי, או ההפך?
גם ליין הסקיידוולר של רולקס לא עבר שום שינויים או עדכונים, אבל מה מפריע לנו לשטוף עיניים? הגורו מביא לנו וידאו קלוז אפ של הליין העדכני:
שי חי מביא לנו סקירה זריזה של דגמי אוריס החדשים לשנת 2019, בינהם גם הדגמים במהדורה מוגבלת של סדרת ה-Clean Ocean:
היצרנית ויקטורינוקס לא מייצרת רק שעוני עבודה קשוחים, היא ידועה גם בליין אדיר של אולרים וסכינים שוויצריים באיכות שאין שנייה לה. במסגרת תערוכת באזלוורלד, פתחה היצרנית שולחן עבודה מיוחד, בו רב אמן בתחום מראה בדיוק כיצד האולרים האלו מיוצרים, בתהליך קפדני שכולו מבוצע אך ורק בעבודת יד:
היאכטמאסטר 42 של רולקס הוא בין ההשקות החשובות של החברה בתערוכת באזלוורלד 2019. כמו חלק מדגמי טודור וחלק מההשקות האחרות של רולקס עצמה, גם כאן מדובר בשעון מעורר מחלוקת בגלל עיצובו (אם כי הרבה פחות מה-P01).
הבוקר דיווחנו לכם על השקתם של חמישה שעונים בסדרת הפרמייר של סייקו, הפיקסלים עוד לא יבשו על המסך ואנחנו מדווחים לכם כעת על השקות נוספות של סייקו: ראשונה ברשימת ההשקות הנוספות היא השקה מחודשת לסייקו אסטרון משנת 2012 – שעון שמתבסס על קישור ל-GPS כדי להציג זמן מדוייק ככל האפשר – כאשר הוא בעצמו מהווה הנצחה לסייקו אסטרון שהוצג לפני כ-50 שנים, אותו שעון אשר התחיל את המפולת שגרמה בסופו של דבר למשבר הקוורץ. סייקו משחררת כעת במהלך התערוכה 4 דגמים של הסייקו אסטרון עם חיבור ה-GPS, כולם בקוטר של כ-41.4 מ”מ, אבל אחת נבדלת מהשלוש האחרות בכך שהיא מהווה למעשה את ההנצחה ל-50 שנים להולדת הסייקו אסטרון המקורי – מדובר בגירסאת פלדת אל חלד שחורה אשר תיוצר בכ-1500 יחידות בלבד בכל העולם, ומחירה יהיה 2600 יורו. שלושת הגירסאות האחרות נבדלות בינהן בלוח ובציפוי – אחת מוצעת עם לוח שחור בקייס פלדת אל חלד, אחת מוצעת בלוח כחול בקייס פלדת אל חלד, ואחת מוצעת בלוח שחור בקייס פלדת אל חלד מצופה רוז גולד וצמיד סיליקון – מחירן של כל אחת מהגירסאות האלו יהיה כ-2000 יורו.
ליין הדייטונה של רולקס לא עבר עידכונים או שינויים, אבל זה לא אומר שאסור לנו להסתכל בתאווה. הגורו יצא לצלם את הליין של שעוני הרולקס דייטונה של שנת 2019, ואנחנו מקווים שהוא חזר עם אותו סכום כסף בעו”ש, ובלי שעון כזה על פרק כף ידו…
אחד מהשעונים שעוררו הכי הרבה מחלוקת ברשת הוא הטודור בלאק ביי P01, שעון חדש של טודור שהושק במסגרת תערוכת באזלוורלד, וגרם להמון רעש ברשת עקב עיצובו. על מנת להקל עליכם להגיע להחלטה אם מדובר ביצירת אומנות או זוועת עולם, הגורו מביא לכם וידאו קלוז אפ של השעון:
נראה שאת תואר היצרנית שלא נחה לרגע קוטפת סייקו. כבר עכשיו איבדנו ספירה על היקף ההשקות של היצרנית, אבל סייקו ממשיכה בשלה וההשקות שלה לא עוצרות. מה שאהבנו מאוד במקרה זה, שמדובר בהשקות של שעונים זולים ברובם המוחלט, ולא דגמים משובצים במאות יהלומים עם תג מחיר של 6 ספרות ומעלה. ראשונים בדיווח זה הם זוג שעונים נוספים בסדרת הפרמייר של סייקו, אחד עם לוח כחול ואחד עם לוח לבן. קוטר הקייס בשניהם הוא 42.9 מ”מ ולשניהם קומפליקציית GMT ו-Perpetual Calendar שלטענת סייקו לא מצריך כיוון עד שנת 2100. מחירם של הצמד – 930 דולרים והם יהיו זמינים לרכישה החל מיוני הקרוב.
הבאים בתור בעדכון של סדרת הפרמייר הם זוג שעונים עם Moonphase, תצוגת יום בחודש ותאריכון ומד רזרבת כוח. קוטר הקייס הוא 42.5 מ”מ, גם הם יהיו זמינים החל מיוני הקרוב – ומחירם של זוג השעונים האלו עומד על כ-1090 דולרים.
אחרון חביב הוא פרמיר עם מנגנון אוטומטי בעל פונקציה של מתיחה ידנית, קוטר של 42.9 מ”מ וצמיד עור. יחודו של דגם זה הוא שעל הלוח הכחול ישנם מעין חריצים אשר מאפשרים הצצה אל המנגנון – לא תצורת סקלטון קלאסית, אבל טוויסט מעניין במיוחד. דגם זה יהיה זמין החל מאוגוסט הקרוב ומחירו – 650 דולרים.
יעוז סבר מעביר לנו שוב את הסיכום היומי, הפעם את סיכום היום השלישי של באזלוורלד, ובין השאר הוא מספר לנו בהתרגשות על ביקורו אצל איתי נוי, אצל קונסטנטין צ’ייקין, ומקרה מרגש שהתרחש עם מתקן סבון אוטומטי.
ההשקות של סייקו (וגרנד סייקו) היו מרשימות, וגם יקרות מאוד. אבל לחברה ברור שהיא צריכה לדאוג גם ללחם ולחמאה, ולכן במסגרת תערוכת באזלוורלד היא משיקה גם מספר דגמים שאינם מתומחרים בעשרות אלפי דולרים. ראשונים ברשימה הם שעונים נוספים בסדרת ה-Field Watch בתוך סדרת ה-Prospex. לשלושת השעונים האלו יש מצפן על גבי הבזל, בחלקה הפנימי של הזכוכית, קוטר הקייס הוא 43 מ”מ, ישנו מגן מיוחד על הכתר, ומחירם של הדגמים נע בטווח שבין 450 דולרים ל-540 דולרים.
עוד בסדרת ה-Prospex, זוג שעוני Ana-Digi חדשים. השעונים האלו זכורים במיוחד משנות ה-80, כאשר ארנולד שוורצנגר ענד דגם מסדרה זו בסרט “קומנדו” ו-“הטורף”. שעוני הצלילה האלו מכילים מנגנון קוורץ סולארי, תצוגה דיגיטלית קטנה בשעה 12 ותצוגה אנלוגית רגילה בנוסף, וישנה אפשרות להזמין את השעון עם בזל שחור או בזל “פפסי”. הקוטר יעמוד על כ-47 מ”מ, והשעונים יהיו זמינים החל מחודש ספטמבר, במחיר של כ-560 דולרים.
במעבר חד מהשעונים מנקרי העיניים של הובלו, אל השעונים הקצת יותר סולידיים של זניט, היצרנית הציגה שלושה שעונים נוספים. הראשון בחבורה הוא גירסא נוספת לדפיי אל פרימרו 21, השעון המתקדם ביותר בייצור סדרתי של היצרנית (עד השקת הדפיי אינוונטור עליו דיווחנו בתחילת הלייב בלוג). השעון, מבחינה טכנית, נשאר זהה – אבל קייס הטיטניום ורצועת העור שלו הוחלפו בקייס עשוי רוז גולד ורצועת חוליות מרוז גולד גם כן, ולשני אלו מצטרפים גם מחוגים מרוז גולד. המון דברים קופצים לראש כאשר רואים שעון של זניט, וכעת אפשר להכניס לדברים האלו גם שעון מנקר עיניים, רק מאפקט הבלינג-בלינג שלו.
הבאים בתור הם זוג שעונים חדשים בסדרת ה-Type 20 של זניט. סדרה זו היא הנצחה לשעוני הטייסים של זניט, עם כתר גדול, לוחות עם ספרות ומחוגים גדולים, רצועות עור ומראה וינטג’י טיפוסי. לסדרה זו מצתרפים כעת שני שעונים – ה-Type 20 Adventure, אחד שעון זמן בלבד, והשני כרונוגרף. ה-Adventure בשם השעון מתייחס ללוח הירוק המיוחד, שמשלים היטב את המראה של הקייס עשוי הברונזה.
זוג השקות נוספות להובלו, וכמו הקודמות, גם אלו בעלת עיצוב מעורר מחלוקת. הראשונה מזוג ההשקות האלו טומנת בחובה הישג טכני מעניין – מדובר בדגם חדש בסדרת ההובלו ביג באנג – MP11 – שכפי שניתן לראות מהתמונה, כל חלקי הקייס אשר נראים לעין משובצים ביהלומים, כך גם הכתר וחלקים על גבי הלוח. אך גולת הכותרת של השעון, לפחות מבחינה טכנית, היא שלשעון ישנה רזרבת כוח לכ-14 יום. לא מדובר בהישג חסר תקדים (רק בתערוכת SIHH האחרונה הושק שעון של ושרון קונסטנטין עם רזרבת כוח ל-65 יום, אם כי שם מדובר בשינוי בתדרי העבודה של השעון), אך מדובר בהיקף רזרבה נרחב משמעותית מהטווחים הנפוצים – 50 שעות, 72 שעות, והלאה עד ל-8 ימים.
הבא אחריו הוא צלע נוספת בשת”פ עם אמן הפיסול הצרפתי ריצ’רד אורלנסקי. מדובר בגרסא של הקלאסיק פיוז’ן בקוטר 40 מ”מ אשר זוכה לשיבוץ של 112 יהלומים על גבי חלקים נבחרים בקייס ועל גבי הבזל. אומנם לא מדובר בשעון גרנדיוזי מבחינת השיבוץ כמו השניים האחרונים שהוצגו על ידי הובלו, אבל הרוח של היצרנית נראית לחלוטין בכל רחבי השעון.
סיטיזן השיקה ממש בתחילת התערוכה את ה-0100, שעון קוורץ עם סטייה של שנייה אחת בשנה. א.ש. ימי לוקח אותנו להצצה אל תוך הביתן המרשים של היצרנית היפנית – ואתם לא תתאכזבו ממה שתראו.
ס
א.ש. ימי לא עוצר עם הוידאוים, והפעם הוא מביא לנו וידאו שמפרט היטב את מבנה הביתנים של התערוכה. לא מדובר כאן בארוניות זכוכית קטנות ויבשות, אלא במבנים ענקיים, שבהם רב הנסתר על הגלוי…
חברת אורבן יורגנסן קיימת משנת 1773 ועיקר התמחותה היא בשעוני Dress מהעילית של העילית של ענף השענות, אך השנה, החליטה היצרנית הוותיקה ולנצל את הבמה של באזלוורלד על מנת להשיק את קולקציית שעוני הספורט הראשונה שלה אי פעם: ה-One Collection. מדובר למעשה בשעוני פלדת אל חלד עם צמיד חוליות ומגוון לוחות, ותוכלו לראות אותם בסרטון:
היום השני של התערוכה הגיע לקיצו, וכמיטב המסורת, א.ש. ימי מביא לכם יומן מסע – סיכום היום השני של באזלוורלד. על הדרך, תוכלו לראות וידאו של אזור העבודה של א.ש. ימי, שדיי ברור כי הוא עובר חוויה קשה מנשוא…
גם כאן מדובר באחת ההשקות הראשונות שדווחנו לכם עליהן, שניים מתוך שלושת השעונים מככבים פה בוידאו. מדובר בזוג המהדורות המוגבלות עם הלוח טורקיז המהמם והייחודי, ותוכלו להתרשם מהם עוד דרך הוידאו:
סדרת הסיקסטי-פייב המעודכנת של אוריס ממשיכה עם שילוב הברונזה בשעונים (אחד המעניינים עם מוטיב הברונזה הוא האוריס קארל בראשיר), כאשר כעת אנו רואים את השקתם של שלושה שעונים בסדרה בעלי בזל עשוי ברונזה, ואחד מהם – ייחודי במיוחד – בעל צמיד טוטון פלדה וברונזה. כל הפרטים בוידאו:
בהמשך לאותה השקה נרחבת של פטק פיליפ, בוידאו זה תוכלו לראות מקרוב את השעונים החדשים של היצרנית לנשים, לנו בעיקר יצאו העיניים מכמות היהלומים והזהב הלבן בוידאו המעניין הזה:
שלשום דווחנו לכם על השקה נרחבת של פטק פיליפ לשנה הקרובה, ובוידאו הזה תוכלו לראות מקרוב את שלושת הדגמים הכי הכי מדוברים מההשקה הגדולה הזו:
גם סדרת הביג קראון של אוריס עברה עדכונים, והגורו מביא לכם סרטון Hands-on של ארבעת שעוני הסדרה החדשים והמסקרנים האלו:
קסיו משיקה במסגרת באזלוורלד את ה-MTG-B1000RB, מהדורה מוגבלת לציון 20 שנים לדגם ה-MTG של החברה. הצבע הייחודי של השעון אותו אתם רואים בתמונות, ממשיך את טרנד ה-“קשת בענן” עליו דיברנו רק בהשקה האחרונה של הובלו. במקרה של קסיו, מדובר בקשת בצבעים שונים – אשר נוצרת בדיוק כמו קשת טיפוסית – רק שבמקרה זה, מקור האור הוא לא השמש – אלא הירח, ועל כן הצבעים השונים מקשת טיפוסית. מדובר כמובן בשעון עם מנגנון קוורץ ועם יכולות חכמות כמו קישורית בלוטות’, אומנם לא שעון שוויצרי טיפוסי – אבל ממתק לעיניים. המחיר – 1000 דולרים, הזמינות – החל מיוני 2019.
חובבי שעונים רבים בכל העולם צקצקו אתמול נחרצות נוכח השעונים הבומבסטיים שהובלו השיקה. עוד לא פסקו הצקצוקים מאתמול, וכבר הובלו משחררת 3 דגמים נוספים, עם עיצוב מעורר מחלוקת – כיאה להובלו. הראשון בחבורה הוא ה-Big Bang One Click Rainbow לנשים בקוטר 39 מ”מ. כפי שנחשתם משמו, שעון זה ממשיך בטרנד שמחלחל לעולם השעונים – במסגרתו יצרניות כאלו ואחרות משיקות שעונים עטופים בעשרות ומאות אבני חן בכל צבעי הקשת – וזה בדיוק המצב כאן. הבזל עטוי בכ-48 אבני חן שכאלו, בכל צבעי הקשת, על גבי הלוח מככבות לא פחות מ-307 אבני חן, וגם קייס השעון עטוי בכמות לא מבוטלת נוספת. הצמיד עשוי עור, ובחלקו העליון של הקייס מתחיל בצבע אדום, ומסתיים בסגול בחלק שמתחבר לתחתית הקייס.
כדי שתתאוששו קצת, נספר לכם כעת על השקה קצת פחות מעוררת מחלוקת מבחינה עיצובית. כאן מדובר בזוג שעונים בסדרת ה-Spirit of Big Bang, להם קייס בתצורת חבית, שמושקים בצבעי ורוד צעקני וכחול בייבי – עם קייס טיטניום קרמי ובזל משובץ יהלומים בהחלט לא לכל אחד, אבל הרבה יותר “סולידי” (אם אפשר לקרוא לשעון של הובלו סולידי…) מהספיריט אוף ביג בנג קשת-בענן.
התאוששתם? מעולה, עכשיו כדאי שתשבו בחזרה, כי עוד השקה של הובלו בשיתוף עם אמן הפיסול הצרפתי ריצ’רד אורלינסקי בדרך. למדנו בווטש גורו שההשקות של הובלו במסגרת השת”פ עם אמן הפיסול הן הובלו בכל רמ”ח אבריהן, ולכן אפילו ההשקה הזאת הפתיעה אותנו קצת. הובלו מתייחסת לשעון הזה כתכשיט לכל דבר, ולא קשה לנחש למה – ה-“קלאסיק פיוז’ן אורלינסקי” הזה, בקוטר 45 מ”מ, עטוי ביהלומים ככל שהעין יכולה לראות. ככל שאנחנו הצלחנו להבין – החלקים היחידים בשעון שהם נטולי יהלומים – הכתר, כפתורי הכרונוגרף, הריהוט (הטבעת שבין הבזל ללוח) והמחוגים.
טאג הויר בוחרת לנצל את תערוכת באזלוורלד להשקה של מהדורה מיוחדת של המודולר 45 – השעון החכם שלה. רבים בענף סולדים מתחום השעונים החכמים (כתבנו על כך אפילו טור עורך לפני זמן מה), אבל טאג לא מפחדת מאף אחד – והיא משיקה מהדורה מיוחדת לשעון החכם שלה – הגולף אדישן. מדובר למעשה במודולר 45 של היצרנית, כאשר המילים “Golf Edition” חרוטות על הבזל הקרמי של השעון, ונוסף לכך חרוטים על הבזל המספרים 1 עד 18 – שמייצגים את 18 הגומות בגולף. הקייס עשוי טיטניום, והמפרט – קצת שונה ממה שאנחנו מכירים מהשעונים שאנחנו מדווחים עליהם בדרך כלל באתר… מסך בגודל 1.39 אינצ’, 512MB ראם, 4GB אחסון ועמידות למים ל-50 מטרים. מחיר השעון יעמוד על כ-1850 דולרים, יקר בכ-300 דולר מהגירסא ה-“רגילה” של המודולר 45.
שופארד הציגה 5 שעונים בתערוכה? הצחקתם את סייקו. החבר’ה היפניים לא נחים לרגע, ולמרות שהדגמים הבכירים והמיוחדים של סייקו וגרנד סייקו תופסים את הרוב המוחלט של הבמה, היצרנית היפנית משיקה בין לבין גם דגמים בעלי תג מחיר עממי הרבה יותר מ-76,000 דולר, והיקף יצור של 100 יחידות בלבד. דגמי הסומו של סייקו מקבלים כעת שדרוג למנגנון אוטומטי חדש עם רזרבת כוח של 70 שעות ואפשרות למתיחה ידנית של המנגנון, זכוכית ספיר, ולוחות בצבע שחור או ירוק. הדגמים יהיו זמינים לרכישה החל מחודש יולי הקרוב.
סדרת ה-Save the Ocean Great White Shark Special Edition מתעבה גם היא במסגרת באזלוורלד ב-3 דגמים נוספים במהדורות מיוחדות. לשלושת השעונים תבנית גלים על הלוח, והם נבדלים בקוטר ובקומפליקציות – החל מזמן ותאריכון בלבד, עם קייס בקוטר 43.8 מ”מ, הלאה לזמן, תאריכון ויום בשבוע – עם קייס גדול יותר של 45 מ”מ וכתר בשעה 4, וכרונוגרף עם תאריכון שגם הוא בקוטר 43.8 מ”מ. שלושת השעונים יהיו זמינים לרכישה החל מיוני הקרוב.
ישנן יצרניות שמנצלות את באזלוורלד לצורך השקה של דגם או שניים, שלושה אם באמת הם מחליטות לסחוט את הלימון, ויש כאלו שלא נחות לרגע אחת ומבול ההשקות שלהן לא עוצר. שופארד נמצאת איפה שהוא בין לבין, והיא מציגה בתערוכה 5 שעונים חדשים. הראשון שבהם הוא Flying T Twin, שעון טורביון אוטומטי עם מנגנון אין האוס של שופארד, שמשלב בתוכו גם Stop-Seconds – פונקציה שבדרך כלל נעדרת משעוני טורביון. זהו המנגנון האוטומטי מצוייד-טורביון הראשון של שופארד, והתוצאה לדעתנו נפלאה. אם גם אתם אהבתם, כדאי למהר – השעון מיוצר ב-50 יחידות בלבד.
גם ה-Perpetual T Spirit of the Dragon and the Pearl הושק במסגרת התערוכה. כאן מדובר ביצירת אומנות של ממש – קייס השעון עשוי רוז גולד, והוא יהיה מוכן רק כעבור 200 שעות עבודה – פרק הזמן הנדרש לביצוע התחריטים בעבודת יד שמעטרים אותו. שעון זה עתיר קומפליקציות – יש לנו כאן טורביון, תאריכון, יום בשבוע, חודש ואינדיקציית 24 שעות. לטענת שופארד, השעון איננו דורש התערבות בכיוונו עד שנת 2100. למנגנון תקן COSC ובנוסף גם חותם ז’נבה, אבל אל תמהרו לבוטיק שופארד הקרוב לביתכם – כאן מדובר בתצוגת תכלית ותו לא – שעון אחד ששופארד ייצרה, יותר כדי להראות מה היא מסוגלת – אם כי אנחנו כאן בגורו לא שוללים מצב שבו השעון הזה יימכר לציבור הרחב בעתיד.
ה-L.U.C Quattro קצת שונה משני השעונים הקודמים. מדובר בשעון נטול קומפליקציות – כול מה שתראו על הלוח הכחול המיוחד שלו הוא תאריכון שמשולב בתוך חוגת שניות נפרדת בשעה 6, ומד רזרבת כח בשעה 12. המנגנון כאן הוא מנגנון מתיחה ידנית אין האוס של שופארד, לו גם הסמכת COSC וגם חותם ז’נבה. לשעון רזרבת כוח של 9 ימים, וגם כאן מדובר במהדורה בייצור מוגבל – 50 יחידות בלבד מהשעון הזה ייוצרו, אז גם כאן – אם חשקה נפשכם ביצירה הזאת – הזדרזו…
אי אפשר אבל להמשיך לכל אורך התערוכה, ובעיקר לנפנף ביכולות שלך ולייצר שעונים במהדורות של עשרות בודדות, הרי צריך גם את הלחם והחמאה – וזה בדיוק ה-L.U.C XP, שעון Dress שמציג זמן בלבד, אפילו בלי מחוג שניות – ובייצור בלתי מוגבל מבחינת כמות. לוח כחול, רצועת עור (בחלקה הפנימי) וצמר (בחלקה החיצוני, מנגנון אוטומטי (הפעם ללא הסמכת COSC או חותם ז’נבה) עם מיקרו רוטור וגב שקוף. בהשוואה לשלושת הקודמים, מדובר בשעון פשוט שבפשוטים, אבל אנחנו אהבנו.
אחרון חביב – איך ייתכן מצב שבו שופארד לא מתייחסת כלל למירוץ המילה מיליה? לא ייתכן, כי זה לא קרה – גם השנה, כמו בכל שנה ב-30 השנים האחרונות (מאז ששופארד הפכה ל-TimeKeeper הרשמית של המירוץ), שופארד מוציאה שעון מיוחד לכבוד המאורע (סקרנו תופעה זו בהרחבה בוידאו של שי חי על המילה מיליה). הפעם מדובר ב-MILLE MIGLIA 2019 RACE EDITION, וזהו שעון כרונוגרף עם מנגנון אוטומטי מוסמך COSC, רצועת גומי מיוחדת בתבנית הצמיג הייחודית לסדרת המילה מיליה בחלקה הפנימי – כאשר בחלקה החיצוני היא עטופה בעור. כאן מדובר בייצור מוגבל של 1000 יחידות בכל העולם בלבד.
נראה שמאז כניסתו לתפקיד לפני שנתיים של המנכ”ל החדש, ג’ורג’ קרן (Georges A. Kern), ברייטלינג יורה לכל הכיוונים, וביינתים נראה שהולך לה לא רע. זמן קצר לפני התערוכה היא הציגה לעולם הוצאה מחודשת של רפרנס 806 של הנויטיימר – רפרנס שמקורו בשנת 1959. כל הפרטים על השעון המיוחד הזה – בכתבה שהכנו על ההוצאה המחודשת של נויטיימר 806.
היום הרשמי הראשון של תערוכת באזלוורלד 2019 (והיום השני ללייב בלוג שלנו) הסתיים, ויעוז – נציג ווטש גורו הראשון שהגיע לתערוכה – מביא לנו את החלק הראשון של יומן המסע שלו וההתרשמות שלו ממה שהיה בתערוכה. כאן תוכלו לקרוא את החלק הראשון.
הבאה בתור היא פנריי, שבאמתחתה השקה מעניינת, והשקה עוד יותר מעניינת. ההשקה הראשונה היא של צלע נוספת בסדרת הסאבמרסיבל המצויינת של החברה – רפרנס PAM00968, שגם היא – בהתאם לטרנד בענף – מגיעה עם קייס ברונזה. קוטרו של הקייס הוא 47 מ”מ והוא מצוייד בבזל קרמי בצבע תואם, עמידות למים עד לעומק של 300 מטרים, תת חוגה נפרדת לשניות, מנגנון אין האוס של פנריי – קליבר P. 9010, וכמובן – גב קייס שקוף. השעון זמין עם צמיד עור חום ככה או גומי ירוק, מחירו של ה-PAM00968 נקבע על 16,000 יורו.
הבאים בתור הם זוג רפרנסים שונים תחת אותו הדגם – PAM00798 ו-PAM00799. ההבדלים בין שני הרפרנסים הם קוטר הקייס – 42 מ”מ ו-44 מ”מ בהתאמה, עמידות למים – 100 מטרים או 300 מטרים בהתאמה, ומחיר – 8,200 יורו או 8,300 יורו לגירסאת ה-44 מ”מ. אך ייחודם של שני רפרנסים אלו הוא שבפעם הראשונה בהיסטוריה, פנריי משיקה שעון עם לוח כסוף. כאן תוכלו לקרוא עוד על ההשקה של הלומינור הכסופים.
כאילו שההפגזה מהבוקר לא הספיקה, בה קיבלנו את הספרינג דרייב ספורט ב-3 וריאציות שונות, סייקו משחררת גם 4 שעונים חדשים, עם שני קליברים שונים של הספירנג דרייב עם מתיחה ידנית. ארבעת הוריאציות נבדלות כאמור, פרט לסוג המנגנון, במתכת ממנה הם עשוים – פלטינה עם תחריטים בעבודת יד, פלטינה, זהב צהוב 18 קראט ופלדת אל חלד. קוטר הקייס בדגמים הוא 38.5 מ”מ, וכולם מגיעים עם רצועת עור ואבזם פטנט של סייקו. שני המנגנונים שהוצגו הם 9R02, לו רזרבת כוח של 84 שעות, וה-9R31, לו רזרבת כוח של 72 שעות.
דגם הפלטינה עם התחריטים בעבודת יד יעלה כ-76,000 דולרים, ויהיה זמין בכ-30 יחידות בלבד בכל העולם. דגם הפלטינה ה-“רגילה” יעלה כ-57,000 דולרים, ויהיה זמין בכ-500 יחידות בלבד בעולם. מחירם של דגמי הזהב הצהוב והפלדה הוא 25,000 דולרים ו-7,600 דולרים בהתאמה, והם מיוצרים ללא מגבלה מספרית. קליבר 9R02 ישודך לדגמי הפלטינה בייצור מוגבל בלבד, ואילו קליבר 9R31 ישודך לדגמי הזהב והפלדה.
פרדריק קונסטנט הצעירה חביבה עלינו כאן בווטש גורו, ורק לאחרונה פרסמנו כאן את הסקירה לוורלד טיימר הנהדר שלהם. היצרנית משיקה כעת את מנגנון האין האוס ה-28 במספר שלה, והיא בוחרת לעשות זאת על גבי ה-Slimline שלה, אשר כעת יכיל קומפליקציית תצוגה של ייתרת רזרבת כוח – שעומדת על כ-50 שעות. ניתן לקבל את השעון עם קייס בקוטר 40 מ”מ עשוי פלדה או רוז גולד, גב הקייס שקוף, והוא יעלה כ-3300 יורו לדגמי הפלדה או 3600 יורו לדגמי הרוז גולד.
בחודשים האחרונים דווחנו לכם רבות על אי הוודאות והחששות בדבר קיום התערוכה. קבוצת סווטש הודיעה כי לא תקח חלק בתערוכה זו, וחסרונה מורגש, יחד עם מותגים נוספים שהדירו את רגליהם מבאזלוורלד השנה. למרות זאת, שטפנו את העיניים בלא מעט דגמים, וראינו השקות מעניינות ומעניינות יותר. אך דווקא השדרה הראשית של התערוכה יכולה ללמד אותנו הרבה מאוד על יחסי הכוחות בין המותגים השונים לבין הנהלת התערוכה:
רק אתמול דווחנו לכם על הדפיי אינוונטור החדש של זניט, שפועל בתדר מטורף של כ-18Hz (כאשר השעון האוטומטי הממוצע פועל בתדר של כ-3Hz-4Hz), וכבר כעת א.ש. ימי כיתת רגליים והביא לנו את הוידאו של השעון המדהים הזה בזמן פעולה.
ההשקה השנייה של נומוס גלאסהוטה, הפעם מדובר בשעון צלילה עשוי פלדה, קוטרו 42 מ”מ ועמיד למים לעומק של עד 300 מטרים, הלוח צבוע בשחור עמוק וספרות לבנות/ שחור עם ספרות לומינובה ירקרקות-כחולות / לבן עם ספרות ומרקרים שחורים, ועליו תאריכון בשעה 3, ותת חוגה נפרדת לשניות בשעה 6. לשעון צמיד חוליות ייחודי, ומנגנון קליבר DUW 6101 אשר מוצג מאחורי הגב השקוף של השעון. הדגם יהיה זמין החל מחודש מאי ומחירו יעמוד על כ-4060 דולרים לגירסא השמאלית ביותר בתמונה, או 4980 דולרים לגירסא האמצעית או הימנית.
רק אתמול דווחנו לכם על כך שהבולגרי אוקטו פיניסימו כרונוגרף קטף את השיא – הכרונוגרף הדק ביותר בעולם – בעובי של 6.9 מ”מ בלבד, והגורו כבר מביא לכם וידאו של השעון המרשים והמיוחד הזה (ושל אחיו נטול הכרונוגרף, אך מהמם לא פחות):
נשיא תערוכת באזלוורלד התייחס אל התהפוכות שעברה התערוכה בחודשים האחרונים, והבטיח כי בשנת 2020 אנחנו נראה קונספטים עתידניים וחוויות יחודיות. עוד לא סיימנו את התערוכה הזאת וכבר עושים לנו טיזרים לשנה הבאה !
ממשיכים עם מבול ההשקות של סייקו, וכעת ליין הדגמים הענף של היצרנית היפנית מתעבה ב-6 נוספים, סדרת הפרוספקס LX עם מספר קליברים של מנגנון הספרינג דרייב. כל הדגמים עם קייס בקוטר של 44.8 מ”מ, כולם עשויים טיטניום (דגמים מסויימים טיטניום מושחר), וכולם בטווח מחירים של בין 5000 דולרים ל-6500 דולרים. בקרוב מאוד נעביר לכם דיווח מפורט על כלל הדגמים האלו.
לכבוד 20 שנים להולדת טכנולוגיית הספרינג דרייב (אותה סקרנו בשבוע על היד של הסייקו אננטה), סייקו משיקה את הספרינג דרייב ספורט. העיצוב כאן ספורטיבי יותר משעוני גרנד סייקו טיפוסיים, והספרינג דרייב ספורט מיוצר בשלוש וריאציות – זמן ותאריכות, ושתי וריאציות של כרונוגרף GMT. בכל הוריאציות, קוטר הקייס הוא 44.5 מ”מ, כאשר גירסאת הזמן והתאריך מיוצרת מפלדה, גירסאת הכרונוגרף GMT בעלת צמיד העור מרוז גולד, וגירסאת הכרונוגרף GMT עם צמיד החוליות עשויה מטיטניום. גירסאת הטיטניום והפלדה ייוצרו בכ-500 יחידות בלבד, וגירסאת הרוז גולד ב-100 יחידות בלבד.
בהמשך להצלחה של הנויטיימר 38 מ”מ, ברייטלינג משיקה כעת את הנויטיימר בקוטר 41 מ”מ ובעיצוב מעודכן, כאשר הדגם החדש יהיה זמין בקייס פלדה ובוריאציית טוטון – זהב ופלדה. העיצוב נטול הכרונוגרף עושה רק טוב לנויטיימר מליין ה-41 מ”מ והוא מאוד קורץ לנו כאן בווטש גורו.
דגם הקוקפיט של בריטלינג זוכה למהדורה מיוחדת – האורביטור 3. מהדורה זו מיוצרת להנצחת 20 שנה לפרוייקט האורביטור של ברייטלינג, פרוייקט הקפת כדור הארץ על גבי כדור פורח. הקייס של הקוקפיט הזה עשוי טיטניום מצופה בקרבון, מולבש על צמיד סיליקון כתום, ומיוצר בהיקף של כ-271 יחידות בלבד.
חובבי סייקו בוודאי מכירים את ה-6105-8110, שעון הצלילה המפורסם של היצרנית משנות ה-70. אז מסתבר שבהתאם לחלק מהשמועות, סייקו ממשיכה בשרשרת ההוצאות המחודשות שלה (ממש לא מזמן דווחנו לכם על האלפיניסט הכחול במהדורה מוגבלת), והבוקר היא מציגה את ה-SLA033, הוצאה מחודשת לאותו 6105-8110. קוטר הקייס כאן הוא 45 מ”מ והוא עמיד למים לעומק של עד 200 מטרים, השעון מונע על ידי קליבר 8L35, אין האוס של סייקו, מולבש על רצועת סיליקון עם אבזם פטנט, וכיאה למהדורה מוגבלת – השעון ייוצר בהיקף של כ-2500 יחידות, ומחירה של כל יחידה יהיה 4350 יורו.
סדרת ה-BR של בל&רוס הושקה בשנת 2005 בהשראת מחוונים מתאי טייס, ולמעשה – יאמר לזכות היצרנית המיוחדת, כי כאשר מסתכלים על שעוניה – יודעים מיד במי מדובר. העיצוב הצבאי וינטג’י משהו של דגמים רבים של היצרנית קוסם לרבים, וכעת סדרת ה-BR מוסיפה לשורותיה דגם נוסף: ה-BR03-92 MA-01. קייס השעון מרובע – כאשר החוגה עצמה עגולה בפנים, והלוח בנוי בתצורת “סנדוויץ’ ” – לוח שחור אשר מתחתיו לוח כתום, כאשר על הלוח השחור העליון חרוטות הספרות והמרקרים – כך שאלו בעצם צבועים בכתום. התאריכון יושב לו בנחת בין השעות 4 ל-5 והמוטיב הכתום של השעון ממשיך גם במחוגים. קוטר הקייס הוא 42 מ”מ והשעון עמיד לעומק של עד 100 מטרים, המנגנון הוא קליבר BR-CAL.302, מנגנון שמבוסס על הסליטה SW300-1, והוא מגיע עם רצועת עור כסופה כהה או כתומה בהירה לבחירה. מחיר הדגם עומד על כ-3500 יורו.
היצרנית הצעירה, שזוכה לחיבתם של סלבריטאים רבים (אבל לחיבה מועטה יותר של חובבי שעונים אדוקים), מעבה באופן משמעותי את ליין הדגמים שלה בתערוכת באזלוורלד הנוכחית. ראשונים בהשקה הם ארבעה שעונים שמהווים חלק מהשת”פ של הובלו עם פרארי – Classic Fusion Ferrari GT. שעונים אלו מונעים על ידי מנגנון ה-UNICO של הובלו וההם כמובן נושאים את העיצוב הכל כך אופייני ליצרנית.
גם לסדרת הביג-באנג יש שת”פ הדוק עם פרארי, והובלו מנצלת את הבמה להצגת ה-Big Bang Scuderia Ferrari 90th Anniversary, שלושה כרונוגרפים חדשים, אשר עשויים ממגוון מתכות אשר נמצאות בשימוש ברכבים שיוצאים משערי מפעלי פרארי באיטליה.
אבל לא הכל פרארי בהובלו. שיתוף הפעולה עם ריצ’ארד אורלינסקי, אמן הפיסול הצרפתי, שהחל בהצגת הקלאסיק פיוז’ן כרונוגרף קרמי אדום, ממשיך גם במסגרת באזלוורלד עם הצגת צלע נוספת למשפחת הקלאסיק פיוז’ן של הובלו, ליין הדגמים שאפשר לקרוא לו מעט “מתון” יותר מבחינה עיצובית. השעון החדש נקרא בפשטות “קלאסיק פיוז’ן אורלינסקי”.
שיתוף פעולה נוסף של הובלו – הפעם עם אמן הקעקועים מקסים פלשיה-בלוצ’י, מספק לנו את ה-Big Bang Sang Bleu II, עדכון לשעון שהוצג ב-2016. מדובר כאן בשעון עם לוח ייחודי מאוד, שהוא – כמובן – אופייני מאוד להובלו. השעון נקרא על שם סוכנות מדיה אשר נמצאת בבעלותו של מקסים פלשיה-בלוצ’י.
הבא בתור הוא הספיריט אוף ביג באנג טורביון, צלע נוספת בסדרת הביג באנג, שבמקרה הזה – מיוצר עם קייס קרבון בצורת חבית, עם מנגנון אין האוס חדש מבית הובלו, לוח בסידור א-סימטרי, ולראשונה בליין זה – הובלו מציידת את השעון במערכת ה-One Click שלה, שמאפשרת החלפת רצועה מהירה וללא שימוש בכלים.
היום הראשון של התערוכה עבר וחלף לו, וראינו כאן לא מעט דברים מעניינים, ודברים מעניינים יותר. איזה השקה הכי אהבתם? מאיזו יצרנית הכי התאכזבתם? ספרו לנו בתגובות!
שענות גרמנית איננה זרה לנו כאן בווטש גורו, ובמיוחד כאשר היא מגיעה במחירים נגישים. נומוס היא דוגמא ליצרנית גרמנית שחביבה עלינו מאוד, והיא משיקה במסגרת באזלוורלד את ה-Duo Collection, סדרה של 4 שעונים – שהם כנראה הזולים ביותר בלייב בלוג שלנו עד כה. שלושת השעונים העגולים בקוטר 33 מ”מ, בעוד השעון המרובע בקוטר 27.5 מ”מ, כולם מגיעים עם רצועות עור, זוג מחוגים זהובים בלבד (ללא מחוג שניות), וגב קייס מפלדה חלקה – מה שמאפשר חריטה על גבי גב הקייס, מהלך שנומוס מעודדת – ומאפשרת לבצע ללא עלות נוספת מצידה. מחירהם של השעונים – 1380 דולרים ועד 1660$, בהתאם לדגם הספציפי.
ברייטלינג יורה לכל הכיוונים, ואנחנו אוהבים את מה שאנחנו רואים. אחרי ההשקות של באזלוורלד 2018, והמעבר הזהיר לשעונים מודרניים עם לוק וינטג’י (במקום שעוני תעופה ו-Tool Watche’s קלאסיים) לא לבד. ברייטלינג משיקה ליין מעודכן של סדרת הסופראושן הפופולרית שלה, אך קודם לכן נספר לכם דווקא על הפרמייר החדש, שמיוצר בשיתוף פעולה עם יצרנית האופנועים הבריטית – נורטון. הפרמייר 42 הוא פרי שיתוף פעולה עם יצרנית האופנועים, וחלק משת”פ זה כולל גם ייצור של אופנוע נורטון קומנדו במהדורת “ברייטלינג” מיוחדת בכ-77 יחידות בלבד. עוד על השקה זו תוכלו לקרוא בכתבה אודות הפרמייר 42 בשיתוף נורטון.
סדרת הסופראושן של ברייטלינג זוכה לעיבוי רציני, וכעת – דגמי הסדרה יהיו זמינים בגדלים של 36, 42, 44, 46 ו-48 מ”מ, במספר אדיר של וריאציות של צבעים וסוגי צמידים. אחד החידושים המעניינים בסדרה הוא דגם הסופראושן 48 אשר זמין עם קייס עשוי טיטניום ורצועת גומי, לוח ובזל כחולים. אנחנו אהבנו.
זניט לא נחה לרגע אחד, ובהשקה השלישית שלה היום היא מחזיקה לקדמת הבמה את הדיפיי – הפעם בגירסאת האל פרימרו 21, כאשר הגרסא הנוכחית היא לא גירסא קרמית או עשויה טיטניום רחמנא ליצלן, אלא שעון קרבון פר-אקסלנס. קוטר הקייס הוא 44 מ”מ, והדפיי הזה יוצע על גבי רצועת עור קרוקו שחורה או רצועת גומי טיפוסית לדגמי הדפיי. אין עדיין מועד בו השעון יהיה זמין למכירה, אך בניגוד ל-A386, ולמרבה המזל, כאן לא מדובר במהדורה מוגבלת…
כמה דיברנו כאן בווטש גורו על האל פרימרו האגדי על נגזרותיו? אז אנחנו לא הולכים לעצור בקרוב, כי השנה זניט חוגגת למעשה 50 שנים למנגנון הכרונוגרף האוטומטי הראשון אי פעם (הושק ב-1969). ממש לא מזמן, זניט השיקה מארז מדהים עם שלושה שעונים להנצחת המאורע – מארז שהכיל גירסא של הדפיי, גירסא של הכרונומאסטר, ו-A386, אבל אחד זהה ככל הניתן לדגם המקורי מ-1969, ולא הוצאה מחודשת כולשהי “דומה אבל שונה”. אותו המארז יוצר בכ-50 יחידות, אך כעת – זניט משחררת את ה A386 כדגם עצמאי בליין שלה.
אז בנוסף למארז המדהים של זניט, שמאכלס יחידה מדגם ה-A386, זניט משחררת כעת גם סדרה נוספת, שלא במסגרת המארז, כדגם בייצור מוגבל. 150 יחידות בלבד ייוצרו מה-A386, כאשר החלוקה תהיה 50 יחידות לכל סוג מתכת – פלדת אל חלד, זהב צהוב 18 קראט ורוז גולד. אנחנו מנחשים שבזמן שלקח לכם לקרוא את שתי הפיסקאות על הדגם הזה, כל היחידות שלו כבר נמכרו.
א.ש. ימי סקר כאן אצלנו לא מזמן את הבולגרי אוקטו הסולו טמפו, ויצא נלהב מאוד. הסדרה הפופולרית של בולגרי מתחזקת כעת בזוג דגמים נוספים – כול אחד מהם ייחודי בדרכו שלו: הראשון הוא הפיניסימו סקלטון הקרמי. מבחינה עיצובית, מדובר למעשה באוקטו המוכר – קוטרו הוא 40 מ”מ, קרמי מושחר, וכמשתמע משמו – השעון הוא בתצורת סקלטון החביבה עלינו במיוחד. יחד עם הפיניסימו סקלטון, ישנו גם הפיניסימו האוטומטי – גם כן קרמי מושחר, רק שכאן מדובר בשעון אוטומטי טיפוסי, עם לוח סטנדרטי (בצבעים התואמים לצבע השחור השולט בשעון), ותת חוגה נפרדת לשניות בין השעות 7 ל-8.
אבל השעון המעניין באמת שהוצג כעת על ידי בולגרי הוא דווקא האוקטו פיניסימו כרונוגרף GMT. כאן למעשה מדובר בכרונוגרף מסדרת האוקטו, עם קייס בקוטר 42 מ”מ אשר עשוי טיטניום – אבל ייחודו של השעון הזה הוא שמדובר בכרונוגרף האוטומטי הדק ביותר בעולם נכון להיום – כאשר העובי של השעון הוא 6.9 מ”מ בלבד! שיא נוסף שבולגרי שברה, בהמשך לשאר השיאים המעניינים בהם היא מחזיקה (בקרוב נספר לכם כאן בווטש גורו בהרחבה על החברה המדהימה הזאת).
אז מסתבר שהשמועות היו מבוססות, בחלקן, על משהו שרולקס עמדה לעשות – וכעת היצרנית מודיעה על הפסקת הייצור של רפרנס 116710 – GMT MASTER II פלדה עם בזל שחור, ורפרנס 116713 – GMT MASTER II בגירסאת הטוטון שלו.
הדפיי אינוונטור החדש – הצלע האחרונה בסדרת הדפיי, עלייה דיווחנו כאן רבות בחודשים האחרונים, לוקח את כל המהפכנות והחדשנות של זניט צעד אחד קדימה. הוא מונע על ידי קליבר 9100 של זניט, שכעת עלה מקצב של 108,000 פעימות בשעה ל-126,800 פעימות בשעה. מהלך זה הוריד במקצת את רזרבת הכוח של השעון ל-50 שעות, אבל שאר המאפיינים הויזואלים של השעון, מעבר לפן המכאני, נותרו דומים מאוד לדפיי המוכרים: קוטר הקייס הוא 44 מ”מ והוא עשוי טיטניום, השעון מולבש על רצועת עור קרוקו כחולה ולה מוצמד אבזם פטנט של זניט שעשוי גם הוא מטיטניום. הלוח הוא בתצורת סקלטן – תצורה שהיא ברירת המחדל ברוב דגמי הדפיי מהקצה העליון של הסקלה, ומחירו יהיה 17,900 פרנקים שוויצרים (לשם השוואה – דגמי הדפיי לאב הבודדים שנמכרו, תומחרו ב-29,900 פרנקים שוויצריים!).
סיטיזין חשפה היום את האקו דרייב קליבר 0100, מנגנון עם טכנולוגיית האקו דרייב של סיטיזן, ולו סטייה של שנייה אחת קדימה או אחורה בשנה, מה שהופך אותו לשעון המשתמש באור לצורך אנרגייה המדוייק ביותר בעולם. המנגנון יאכלס שלושה שעונים חדשים של סיטיזן, שכולם ייוצרו במהדורה מוגבלת, והם נושאים את שמו של המנגנון – 0100. קוטר הקייס בשלושת השעונים הוא 37.5 מ”מ, והם זמינים בזהב לבן (100 יחידות), טיטניום עם לוח שחור (500 יחידות) וטיטניום עם לוח אם-הפנינה (200 יחידות). השעונים יימסרו לרוכשים המאושרים (והזריזים) רק בסביבות סתיו 2019.
הדיי-דייט של רולקס, הידוע בכינויו – “רולקס פרזידנט” – גם הוא מעודכן כעת, כאשר דגם ה-36 מ”מ של הסדרה יהיה זמין מעתה בזהב צהוב 18 קראט, זהב לבן או רוז גולד, עם לוחות בצבעים חדשים ושיבוצי יהלומים על גבי המרקרים בדגמים מסויימים של הפרזידנט.
דייטג’אסט 36 גם הוא קיבל עדכון קל – וכעת יהיה זמין לרכישה עשוי מזהב לבן ופלדה, וכעת הדייטג’אסט הזה מקבל גם את מנגנון הקליבר 3235 – שהיה זמין עד כה רק בגירסאת הטוטון של הדייטג’אסט 36.
גם הדייטג’אסט 31 לא נשאר מאחור, ורולקס משיקה כעת זוג טוטון חדשות שלו – אחת זהב ופלדה, והשנייה רוז גולד ופלדה, וגם כן שתי הוריאציות החדשות נחלקות ל-6 – כמו בפרזידנט – בינהן אפשרויות שונות של בזלים, לוחות ושיבוצי יהלומים מקוריים מהיצרנית.
ראשון בחבורה של טודור הוא גירסאת ברונזה חדשה לדגם הבלאק ביי המוכר והאהוב. קוטר קייס 43 מ”מ, עשוי ברונזה כמובן, ובגימור מוברש, השעון מונע על ידי מנגנון אין האוס אשר לו תקן COSC ושמו קליבר MT5601, והוא יהיה זמין עם רצועת עור או רצועת נאטו.
סדרת הבלאק ביי ממשיכה להפגיז עם הבלאק ביי כרונוגרף S&G – קייס פלדה בקוטר 41 מ”מ, מנגנון אין האוס של טודור קליבר MT5813 לו הסמכת COSC, והוא זמין עם שלוש סוגי רצועות – רצועת חוליות טוטון, ורצועת עור לה דיפון פנימי ניתן להסרה, ובנוסף גם רצועת נאטו שחורה.
כעת מוצגת בפנינו צלע נוספת בסדרת הבלאק ביי – הפעם זה הבלאק ביי P01. קייס בקוטר 42 מ”מ עשוי פלדת אל חלד, מנגנון אין האוס של טודור, קליבר MT5612 עם הסמכת COSC, ורצועת עור-גומי היברידית חדשה. ה-P01 הוא מחווה של טודור לאב טיפוס שהיא ייצרה בשנות ה-60 שיועד בזמנו לצי האמריקאי.
משפחת הבלאק ביי מקבלת חיזוק נרחב בדומתם של 3 גירסאות נוספות – בקוטר קייס של 32, 36 ו-41 מ”מ. ניתן לבחור מבין לוח שחור ולוח בצבע שמפניה, והם מהווים כעת את מדרגת הכניסה למשפחת הבלאק ביי.
רולקס מתחילה את ההופעה שלה בבאזלוורלד עם חשיפתו של יאכטמאסטר חדש – היאכטמאסטר 42 מ”מ. הדגם החדש של השעון מגיע עם בזל קרמי שחור, לוח שחור, וצמיד אוייסטרפלקס (השם המפונפן של רולקס לגומי) שחור גם כן. הקייס עצמו עשוי זהב לבן והוא מונע על ידי מנגנון קליבר 3235.
הבא בתור הוא הסידוולר של רולקס, שעון הצלילה ה-“רציני” יותר בליין. בעוד הסאבמרינר עמיד לעומקים של עד 300 מטרים, הסידוולר עמיד לעומק של עד 1200 מטרים, וכעת – שעון הצלילה הבכיר של היצרנית מקבל גירסאת טוטון – זהב 18 קראט ופלדה – לראשונה בהיסטוריה של הדגם.
כנראה שהשמועות על מותן של גירסאות הפפסי והבטמן של ה-GMT MASTER II של רולקס היו מופרכות, כי כעת – רולקס מרעננת את הליין. 3 גירסאות זמינות כעת – כשלכולן בזל 24 שעות דו כיווני ועם שני צבעים. הגירסא הראשונה היא גירסאת ה-“בטמן” – בזל שחור כחול, כאשר הקייס עשוי פלדת אל חלד ומולבש על צמיד ג’ובילי. הגירסא השנייה היא גירסאת “פפסי” האהובה והמוכרת, לה קייס עשוי זהב לבן וצמיד אוייסטר, אך הרענון המעניין ביותר בחבורה הזו הוא דווקא גירסאת ה-“פפסי” עם לוח המטאוריט הייחודי.
דיווחנו לכם ממש הבוקר על שישה שעונים שפטק פיליפ הציגה, וכעת הגיע תורם של שלושה נוספים – וכרגע, פטק פיליפ מקבלת פרס הצטיינות על פעילות ענפה בתערוכה. הרפרנס הראשון בדיווח של השעה 12 הוא 5520P, חבר חדש במשפחת הקלטרבה Time Travel, לו קומפליקציית GMT, קומפליקציית יום/לילה, וקומפליקציה מעניינת במיוחד – שעון מעורר מכאני. קוטר הקייס הוא 42.5 מ”מ והוא עשוי פלטינה.
השעון הבא הוא צלע נוספת בסדרת הנאוטילוס, אך זו מיועדת לבנות המין היפה – שפטק פיליפ לא מקפחת במסגרת התערוכה. רפרנס 7118 של הנאוטילוס מגיע עם צמיד חוליות, ועם לוח לבחירה – לבן או זהוב, כאשר הקייס – בקוטר 35.2 מ”מ – וגם הצמיד – שניהם עשויים רוז גולד. אין כרגע מידע מתי השעון יהיה זמין למכירה, אבל מניסיוננו עם שעוני נאוטילוס – כדאי לכם למהר לבוטיק פטק פיליפ הקרוב לביתכם ולשריין אחד, מהר ככל האפשר.
השלישי של פטק מהשעה 12 הוא רפרנס 5078G, ה-Minute Repeater עם לוח אמייל חדש. לשעון זה קייס בקוטר 38 מ”מ עשוי זהב לבן, ולוח אמייל שחור מיוחד, לו חוגת שניות נפרדת. זהו כנראה הדגם הכי יקר של פטק שהוצג עד כה בתערוכה – מחירו יימסר למי שיפנה ישירות לבוטיק של פטק, הוא ייוצר לפי הזמנה בלבד, ובכמות סופר מוגבלת (גם בסטנדרטים של פטק).
כעת הגיע תורה של אוריס להציג את מרכולתה לתערוכת באזלוורלד. החברה השיקה 3 דגמים חדשים, שניים מתוכם במהדורות מוגבלות. הראשון בחבורה הוא הדגם הסדרתי – האוריס אקוויס המפורסם, שעון הצלילה העמיד והמוצלח של אוריס, אשר מקבל כעת קומפליקציית GMT. הדגם יהיה זמין לרכישה החל מאפריל הקרוב, עם רצועות גומי בצבע כחול או שחור, רצועת חוליות מפלדת אל חלד, ורצועת עור. כולם עמידים לעומק של עד 300 מטרים, לכולם לוח כחול מדהים – והמחירים מתחילים ב-2600 פרנק שוויצרי.
הדגם הבא אותו חשפה אוריס הוא מהדורה מוגבלת שהיא חלק מסדרת ה-Conservation של אוריס – סדרה שרווחייה מוקדשים, בדרכים כאלו ואחרות, להצלת כדור הארץ. המהדורה המוגבלת הזו מתייחסת לשונית המחסום הגדולה באוסטרליה והיא השלישית בסדרה שלה – Great Barrier Reef Limited Edition III. הקייס בדגם זה הוא בקוטר 43.5 מ”מ, והלוח מגיע בצבע טורקיז ייחודי. מהדורה זו תיוצר בכ-2000 יחידות בלבד, מחירה יעמוד על כ-2450 פרנק שוויצרי, והיא תהיה זמינה לרכישה החל מחודש יוני הקרוב.
אחרון חביב להפעם זהו ה-Oris Clean Ocean Limited Edition, גם כאן מדובר בשעון במהדורה מוגבלת שמקדש את שימור כדור הארץ, גם כאן הלוח בצבע טורקיז (אם כי לדעתנו קצת פחות הולם מהדגם לעיל), אך בניגוד לאחרים – ללא שום קומפליקציות פרט לתאריכון. קוטר הקייס הוא 39.5 מ”מ, עמיד לעומק של עד 300 מטרים, מחירה של מהדורה מוגבלת זו יעמוד על 2200 פרנקים שוויצריים, והיא תהיה זמינה לרכישה גם כן החל מחודש יוני הקרוב.
טאג הויר מוסיפה גירסאות נוספות לשעון שהיה פופולרי במשך שנות ה-60 וה-70, האאוטביה – ששמו הוא הלחם של שלושת האותיות הראשונות במילים Automotive ו-Aviation. כמשתמע משמו, דגם זה יועד בזמנו לשימושם של נהגי מירוצים וטייסים, והוא הושק מחדש בשנת 2017.
האאוטביה של שנת 2019 מוצע לבחירה עם אחד מתוך ארבעה לוחות – כסוף, אפור, כחול וברונזה. לשעון ספרות רגילות גדולות וברורות על הלוח – כיאה לשעון טייסים – יחד עם כתר גדול ותאריכון בשעה 6. את האאוטיביה מניע מנגנון הקליבר 5 המפורסם של טאג, שמבוסס על הסליטה SW200, אך עם טוויסט – קפיץ הבלאנס של המנגנון עשוי קרבון חזק וקל משקל. מחירו של הדגם יעמוד על בין 3400 פרנק שוויצרי לגירסא עשויית הפלדה, עם בזל לא קרמי, ועד ל-4200 פרנק שוויצרי לגירסאת הברונזה עם הבזל הקרמי.
פטק פיליפ לא הציגה חידושים פורצי דרך בהשקה שלה, אבל היא כן השיקה מגוון עדכונים לשעונים פופולריים שלה. הראשון מבינהם הוא רפרנס 5231J – שעון הזמן העולמי של פטק פיליפ, שקיבל לוח אמייל. שאר הנתונים של הדגם נותרו זהים לרפרנס היוצא – קייס בקוטר 38.5 מ”מ עשוי זהב לבן, מנגנון בתדר של 21,600 פעימות בשעה, רצועת עור והצגת השעה ב-24 ערים ברחבי העולם.
השעון הבא עליו נדווח לכם הוא רפרנס 5726/1A של הנאוטילוס. אין הרבה מה לדבר על הדגם הזה – הוא כנראה השעון הכי נחשק של פטק פיליפ, ואחד השעונים הכי נחשקים בעולם (אם לא הכי נחשק), ייצור בהיקפים סופר מצומצמים רק מחזק את הביקוש לדגם הזה, ופטק מבצעת נגיעה קטנה גם כאן: הנאוטילוס בעל תצוגת התאריכון, יום בחודש, חודש, מון-פייז ו-GMT מקבל עדכון וכעת הלוח הכסוף יורד מייצור – ובמקומו אנו מקבלים את הרפרנס הזה – לו לוח כחול, אופייני ומוכר לסדרת הנאוטילוס. התוצאה – כיאה לסדרה – מדהימה.
גם סדרת האקוונאוט של פטק מקבלת נגיעה קטנה בתערוכה. סדרה זו היא מקור למחלוקת בקרב מעריצים בכל מקום בעולם – והשקתה לפני כ-22 שנים גרמה להמון רעש וביקורת. מדובר למעשה בסדרת-כניסה לליין הנאוטילוס, אבל התוצאה – כאמור – מעוררת מחלוקת. פטק משיקה כעת את רפרנס 5168G של האקוונאוט, גירסאת ירוק-חאקי בקוטר 42.2 מ”מ.
סקשן הכרונוגרפים של פטק גם הוא עודכן קלות עם הצגת רפרנס 5172G, כרונוגרף בקוטר 41 מ”מ ועשוי זהב לבן, מנגנון מתיחה ידנית, ורמת גימור כמו שרק פטק יודעת לעשות. הלוח בצבע כחול ומזכיר במקצת את הכחול המעט בהיר יותר של הנאוטילוס, רק בלי הקווים האופקיים המוכרים, וכדי להשלים את כל החבילה המהממת הזאת (שקצת עזרה לנו להתאושש אחרי האקוונאוט הירוק…), השעון מולבש על צמיד עור בצבע תואם ללוח.
שעון מעניין נוסף של פטק הוא רפרנס 5212A – רפרנס חדש בליין הקלטרבה המפורסם של היצרנית. מדובר כאן למעשה בשעון עם תצוגת תאריך, יום בשבוע, חודש, ושבוע בשנה. אבל הבשורה המעניינת של השעון הזה היא לאו דווקא בעיצוב הלוח (שלדעתנו נראה פונקציונלי ביותר), אלא דווקא בכך שהוא עשוי פלדת אל חלד. כן, קראתם נכון – אנחנו מדווחים לכם על פטק חדש דנדנש – שלא עשוי מזהב לבן, או חומר יקר מזה. הקייס בקוטר 40 מ”מ, מנגנון אוטמטי, צמיד עור בצבע חום בהיר – והחבילה סגורה. מבין כל השעונים החדשים שפטק הציגה – לדעתנו, זה הרפרנס המסקרן ביותר.
שעון נוסף שקבל עדכון קל הוא רפרנס 5235R, הרגולטור של פטק. לשעון זה חוגות נפרדות לשניות, דקות ושעות, ובמקביל יש לו חלונית תאריך, יום בשבוע וחודש. הרגולטור מושק כעת עם קייס עשוי רוז גולד, והעיצוב שלו, כיאה לשעון רגולטור – מעורר מחלוקת. על רפרנס 5235R החדש תוכלו לקרוא בהרחבה בכתבה עליו כאן.