גם לאומגה ספידמאסטר יש נציגות באולימפיאדת טוקיו

מה שאי אפשר להגיד על אומגה (Omega) זה שהיצרנית לא שוקטת על שמריה. נכון, ביקורת רבה מופנית כלפי היצרנית על כך שהיא משיקה מהדורות מוגבלות או מיוחדות בהיקפים אסטרונומיים, וזה ניכר גם בדיווחים שלנו: המהדורה המוגבלת לרגל 50 שנים לנחיתה על הירח, המהדורה המוגבלת של האומגה סימאסטר – בנושא ג’יימס בונד, המהדורה המוגבלת להנצחת השעון הראשון בחלל יחד עם מוזיאון ה-MET… ואלו רק על קצה המזלג, מהחודשים האחרונים.
אל המהדורות המוגבלות הבלתי פוסקות האלו מצטרף גם האקווה טרה אולטרה דיפ, שעון קונספט בכלל (כך שבמקרה זה, אין אפילו מה לחשוב על לרכוש אותו), אבל בין המבול הזה אומגה השיקה גם זוג שעונים “סדרתיים” – האומגה ספידמאסטר פלטינה, והאקווה טרה אולטרה לייט. טוב ויפה – אבל עד שאומגה משיקה כבר שעונים בייצור סדרתי, למה עם תג מחיר כל כך גבוה?
כנראה שאומגה עלתה כאן על שיטת שיווק מעניינת, כי כפי שכבר הבנתם – המהדורות המוגבלות שלה עולות בהרבה על היקף השקות השעונים ה-“רגילים”. גם במקרה שלפנינו, לא מדובר במאורע חריג – כאשר בדיווח הזה נעדכן אתכם בלא פחות מחמישה דגמי אומגה ספידמאסטר חדשים שמיוצרים לכבוד אולימפיאדת טוקיו, שתתרחש בעוד קצת פחות משנה – קיץ 2020.
הספידמאסטרים החדשים מהווים למעשה הקדמה לזוג השעונים עליהם דיווחנו ממש לא מזמן, האקווה טרה והפלאנט אושן במהדורות המוגבלות לכבוד האולימפיאדה הקרבה. בעוד סדרת הסימאסטר על שלל תת-סדרותיה זכתה לנציגות באולימפידה, גם לסדרת הספידמאסטר יש כעת ייצוג, והאמת? הוא מרשים בהרבה, לפחות במבט ראשון. כאמור, מדובר בכחמישה שעוני ספידמאסטר, ולכל אחד הנגיעה שלו, כאשר החמישה ביחד מהווים הומאז’ מסויים ללוגו האולימפידה, אשר מכיל גם הוא את הצבעים אדום, ירוק, שחור, כחול וצהוב.
את הטבעת האדומה בלוגו האולימפידה ייצג הראשון בחבורה, שהוא הגרסה האדומה לספידמאסטר לכבוד אולימפיאדת טוקיו. בזל טכימטר אדום, יחד עם נגיעות אדומות על הלוח דיי סוגר את הסיפור כאן, אך הלוח עצמו מבצע משחק מעניין בגווני כסוף ואפור, בתוך ומחוץ לחוגות הכרונוגרף. דגם זה הוא אחד מהשלושה אשר מיוצרים אך ורק מפלדת אל חלד.
הספידמאסטר הכחול שמושק לכבוד אולימפיאדת טוקיו נושא במבט ראשון ולא בררני דמיון מחשיד ביותר למהדורה שאומגה השיקה בשנת 2006, להנצחת משימת ג’ימני – תחת הרפרנס 3565.80.00, אך אם נתחיל להעמיק נראה שבכל זאת – אומגה עשתה כאן עבודה. הלוח בגוון כחול בהיר (לעומת הכחול הכהה של הג’ימני), גם הבזל בהיר יותר, ובכלל – השעון נראה “מלוטש” יותר בהשוואה לג’ימני. קשה לנו לומר שהעבודה שאומגה עשתה, בסופו של דבר, מרחיקת לכת, ואנחנו נשארנו עם החשדות שלנו גם אחרי התעמקות בשני הדגמים. למרות זאת – מדובר בשעון מרשים ואלגנטי בפני עצמו, ולדעתנו – מוצלח יותר מהגרסה האדומה.
שלישי בחבורה, ואחרון מבין גרסאות פלדת האל חלד, הוא אומגה ספידמאסטר בתצורת פנדה חביבה. גם כאן, כמו ברפרנס הכחול, השעון נושא דמיון רב לדגמים מהעבר – במקרה זה, אנחנו מצאנו דמיון מסויים לדגמי האלסקה פרוג’קט, ואף יותר מכך – לרפרנס 3569.31.00, משנת 2004, שהיווה בזמנו מהדורה מוגבלת להנצחת 35 שנים לאפולו 11. האם יתכן שאומגה ממחזרת לוחות ועיצובים גם בתוך המהדורות המוגבלות שלה? ובכן, אתם הקוראים תשפטו אותה.
את הטבעת הירוקה, תייצג גרסאת טוטון של הספידמאסטר. לומר את האמת? גם כאן אנחנו לא מאוד מתלהבים. זוהי הראשונה מבין זוג הגרסאות אשר מיוצרות כטוטון, וכאן מדובר ברוז גולד ולא בזהב צהוב. חריטות הבזל הן רוז גולד (כאשר הבזל עצמו צבוע בירוק), המחוגים, המרקרים, והטבעות ההיקפיות של שעוני הכרונוגרף – כולם רוז גולד, ואליהם מתלווים גם זוג כפתורי תפעול הכרונוגרף והכתר עצמו. הלוח הכסוף-כהה מציל לדעתנו במקצת את השעון, כי למרות הכל – אפשר להסתדר עם החבילה כולה, בבחירת הצבעים הזו של אומגה.
גרסאת הטוטון השנייה, ובאופן כללי האחרונה בהשקה זו, גם כן גרמה לנו להרמת גבה. הספידמאסטר הזה גם הוא נושא דמיון מחשיד למהדורה מוגבלת מהעבר של אומגה, במקרה זה המהדורה להנצחת 35 שנים לאפולו 15. על פניו נראה שמדובר בספידמאסטר קלאסי לכל דבר – רק שבמקום המרקרים והמחוגים הלבנים, כל הלבן במקור – נצבע בזהב. הלוגו, טבעות הכרונוגרף, הטכימטר, ויחד איתם גם הכפתורים והכתר – הכל זהב צהוב, ודווקא השימוש בכיתובים זהובים על גבי הלוח יחד עם הלוגו האדום של אומגה, יוצר מראה שהוא מיושן במקצת לדעתנו.
קוטר קייס של כ-42 מ”מ, עם עמידות של כ-50 מטרים למים, נתונים טיפוסיים לרובם המוחלט של דגמי הספידמאסטר. שלושה מתוך חמשת הדגמים מיוצרים מפלדת אל חלד, והזוג הנותר מגיע בתצורת טוטון – זהב משולב פלדת אל חלד. כל חמשת השעונים מגיעים עם הקליבר 1861 המפורסם, מנגנון מתיחה ידנית עם רזרבת כוח של כ-48 שעות ותדר עבודה של כ-3Hz. אז במה שעוניה של החמישיה הזו נבדלים בכל זאת אחד מהשני? ובכן, אך ורק בעיצוב. גב הקייס, אגב, זהה בכולם, ומכיל את הלוגו של אולימפיאדת טוקיו 2020 יחד עם המספור של היחידה מתוך סך היחידות
לפני שאתם עטים על בוטיק אומגה הקרוב למקום מגוריכם, נעדכן אתכם כי דגמים אלו זמינים למכירה אך ורק ביפן. כמובן שהם מוגבלים בייצור – וישנם רק 2,020 יחידות מכל אחת מחמשת הגרסאות. המחירים עומדים על כ-5,290 יורו לגרסאות פלדת האל חלד, ו-6,490 יורו לגרסאות הטוטון, ובנוסף לכך, אם מאוד תרצו – ותספיקו – תוכלו לשים את ידיכם על מארז מפואר שמכיל את כל חמשת השעונים. מארז זה ייוצר בהיקף של כ-55 מארזים בלבד, והוא יכיל בנוסף גם רצועת עור בצבע תואם לכל אחד ואחד מהשעונים.
לאתר אומגה העולמי