המדריך לקניית שעון נצחי

כשאתם חושבים על חובבי שעונים, סביר להניח שהדבר הראשון שעולה לכם לראש הוא אוסף שעונים מכובד, שנע בין שעוני צלילה עם רצועת מתכת ורצועת סיליקון לשעון כרונוגרף של מותג מוכר ועד לשעון דרס ממותג נחשב. אבל למען האמת, אפשר להיות גם חובב שעונים מושבע ולהסתפק בשעון אחד בלבד לכל החיים שלכם. זה לא פשוט, צריך להיות עם הרבה סבלנות, אבל אם תקבלו את ההחלטות הנכונות ותרכשו את השעון הנכון, בהחלט תוכלו למצוא שעון אחד בודד שיספיק לכם לכל החיים ואפילו יוכל לעבור מדור לדור במשפחה ולהיות רלוונטי תמיד.
אז מה הדרך למצוא את השעון האחד שיוכל ללוות אתכם לכל החיים? מהם הכללים שמהם אסור לחרוג? האם יש נוסחה למצוא את השעון הבודד הזה? הכנו עבורכם את רשימת החוקים של הגורו לקניית שעון נצחי ובונוס לקוראינו הנאמנים – רשימת השעונים הנצחיים של הגורו.
תתרחקו משעונים טרנדיים או שעונים מפוצצים ומלאי פוזה. יכול להיות שהם נראים לכם נהדר וכדבר הכי מגניב שיש היום בעולם השעונים (או בכלל בעולם …), אבל תחשבו אם בעוד 20 או 50 שנים שנה, הם עדיין יהיו כאלה? תנו לגורו לענות לכם – הם לא …
היו לא מעט שעונים נפלאים בשנות ה-60 וה-70 עם עיצובים מיוחדים ובולטים, אבל אנחנו עדיין לא רואים אף אחד מהם נמכר במאות או אפילו עשרות אלפי דולרים, כי עם כל היופי שלהם והקסם הוינטאג’י שלהם, הם עדיין לא מתקרבים לאלגנטיות הקלאסית של מותגים כמו פאטק פיליפ, רולקס (מישהו אמר פול ניומן?) או אומגה. בחרו בצבעים “סולידיים” – שחור, לבן, כסוף או אפור וגוונים שונים של זהב. רוצים עוד טיפ מהגורו? תסתכלו על השעון ותנסו לחשוב – האם אתם יכולים לדמיין את אבא שלכם או סבא שלכם עונדים אותו לפני 20 שנה או 50 שנה? אם התשובה היא כן, סביר להניח שגם הבן שלכם והנכד שלכם ישמחו לענוד אותו בעוד 20 או 50 שנה …
לא, אנחנו לא מתכוונים לשעונים גדולים, אלא דווקא על מותגים גדולים. לא סתם המותגים הבולטים ביותר מצליחים לשרוד את מבחן השנים ולהישאר רלוונטיים לאורך עשרות שנים. אתם יכולים להצליח למצוא שעון נצחי גם ממותג קטן או יצרן עצמאי, אבל הסיכויים לכך נמוכים והם לא רחוקים מסיכויי ההצלחה שלכם לפגוע בשוק המניות בהימור על סטארט-אפ. שמות כמו פאטק פיליפ, שופארד, ברגה, רולקס או ייגר לה קולטרה, הם דוגמאות מצוינות לחברות שמצליחות להישאר רלוונטיות לאורך עשרות ואפילו מאות שנים וסביר להניח שיישארו רלוונטיים גם בעוד עשרות שנים.
קניתם שעון נצחי? תתחדשו, אנחנו בטוחים שכל בחירה שלכם (בטח אם קראתם עד הסוף את המדריך הזה) תהיה מצוינת, עכשיו הגיע הזמן לחשוב מה עושים עם השעון? ובכן, כמו כל שעון אחר שקניתם, תענדו אותו. עוד לא שמענו את הבחור שמספר “השעון הזה היה בכספת של סבא שלי 50 שנה” וגם אם יהיו על השעון קצת שריטות ושפשופים, הן רק יגרמו לנכדים שלכם לנסות לחשוב מה עבר על השעון של סבא. אבל אם כבר אתם עונדים אותו – אל תשכחו את הכלל הכי חשוב – כל שעון צריך טיפול. טפלו בשעון באופן קבוע ובהתאם להוראות היצרן וכך תגרמו לו להאריך חיים ואפילו לשרוד לנצח. מעבר לעובדה שהשעון יאריך ימים הודות לשגרת טיפולים מסודרים, כך גם תוכלו להבטיח שמי שיקבל אותו ממכם במתנה יוכל ליהנות ממנו מיד ולא להשקיע הון בתיקון שלו כדי להחזיר אותו לפעילות.
ועכשיו, הגיע הזמן לכמה דוגמאות של הגורו לשעונים נצחיים.
אנחנו באמת לא צריכים להסביר לכם. אחרי שהגדרנו אותו כשעון האיקוני ביותר בעולם, עם הרולקס סאבמרינר באמת שאי אפשר לטעות. בין אם זה יהיה רפרנס 116610, הדגם העדכני עם בזל קרמי ובין אם זה יהיה אחד מדגמי הוינטאג’ – רפרנס 1680, רפרנס 5513, רפרנס 5512, או כל דגם אחר – מדובר אולי בקניה הבטוחה ביותר והתשובה הטובה ביותר למהו שעון נצחי.
גם כאן, לא משנה באיזה דגם של רולקס GMT MASTER תבחרו, בין אם מדובר ברפרנס 116710 העדכני, רפרנס 16710 או רפרנס 1675 הקלאסיים, או דגמים אחרים כמו רפרנס 6542 או רפרנס 16750, תקבלו שעון נצחי שרק יילך וישתבח עם הזמן.
אודמר פיגה נחשבת לאחת משלושת יצרניות השעונים המובילות בעולם ואם מחפשים אחר סיבות להבין מה הופך אותה לכזאת, הרי שמבט חטוף בדגמים הללו – 15400 או 15202 ייתן לכם תשובה קצרה וקולעת – מהעיצוב הקלאסי שמזוהה כל כך עם החברה, תשומת הלב לפרטים הקטנים ביותר בשעון והמוניטין של החברה, כל אלו הופכים את השעונים הללו לדגם איקוני נוסף שיוכל לשרוד בקלות את מבחן הזמן.
פאטק פיליפ היא יצרנית השעונים שנחשבת לאיכותית ביותר בעולם, כך שכל דגם שלה שתבחרו מבטיח לכם שתקבלו שעון שיהיה רלוונטי גם בעוד שנים רבות, בערך כמו מניית טבע (לפני הנפילות …). אם אתם מתעקשים על דגם ספציפי, תרשו לנו לבחור בפאטק פיליפ 5711 הקלאסי.
2 תגובות
אהבתי מאוד,חבל שמדובר על שעונים יקרים בלבד
הצלחת לאתגר את הגורו. בפעם הבאה נמצא שעונים בטווח של עד 5,000 ש”ח