וושרון קונסטנטין מציגה את ה-Patrimony לוח שנה נצחי בכחול

יצרנית שעוני היוקרה וושרון קונסטנטין (Vacheron Constantin) מציגה גרסה חדשה ומרשימה לאחד השעונים המוכרים ביותר בליין של החברה, ה-Patrimony Perpetual Calendar. השעונים בסדרה הגיעו עד היום עם לוחות בצבע כסוף או אפור, כשהשעון החדש בסדרה מגיע עם לוח כחול עם דוגמת קרני שמש, ביחד עם גוף שעון העשוי מזהב ורוד, מתיחת פנים שכבר ראינו מהחברה מוקדם יותר השנה עם השעונים התקציביים יותר בסדרה, שעוני ה-Patrimony Retrograde Day Date.
אמנם נשמע כי מדובר בשינוי קטן ולא משמעותי, אך הצבע החדש של לוח השעון בשילוב עם גוף הזהב מקנים לו מראה חלק, אלגנטי ומודרני יותר, כשוושרון קונסטנטין לא מפספסת כמובן הזדמנות לרכב על הטרנד הנוכחי של לוחות שעונים כחולים.
לוח השעון מגיע בצורה קמורה מעט, כשסמני הדקות מגיעים בצורה פנינה, ביחד עם סמני שעה דקים שמגיעים בזהב ורוד, כשסמני השעות 3,6,9 ו-12 מגיעים בצורת יתד. מחוגי השעון דקים ואלגנטיים להשלמת המראה, כשגם הם מגיעים כמובן בזהב ורוד. בצד הימני של השעון, מעל ומתחת לכתר נמצא שני לחצנים קטנים ועדינים למראה, שמאפשרים שליטה במחווני לוח השנה השונים של השעון.
וושרון קונסטנטין ניצלה את ההזדמנות של השקת הצבע החדש לשעון לרענון נוסף למראה שלו, כשהיא שדרגה גם את מראה הירח במחוון מצב הירח (Moon Phase) שבשעה 6 של השעון. בניגוד למראה המלוטש יותר בגרסאות הקודמות של השעון, בגרסה הכחולה הוסיפה וושרון קונסטנטין חריטות קטנות בצורת מכתשים לירח, שעשוי מזהב ורוד כמובן, כדי לדמות את המראה האמיתי של הירח.
שאר השעון נותר ללא שינויים כלשהם. גוף השעון עדיין מגיע בקוטר של 41 מ”מ אבל בגובה של 8.96 מ”מ בלבד, זאת הודות לעובדה שהוא משתמש במנגנון האוטומטי הדק במיוחד של וושרון קונסטנטין, קליבר 1120QP, מנגנון זהה לזה שנמצא בשעוני ה-Overseas Perpetual Calendar. מה שחשוב לציין בהקשר של המנגנון הזה, זה את העובדה שאמנם את גרסת לוח השנה הנצחי פתחה וושרון קונסטנטין, אך את גרסת הבסיס שלו הציגה ייגר לה-קולטרה כבר בשנת 1967, אז נקרא המנגנון קליבר 920.
למרות שמדובר במנגנון בן 50 שנה, עדיין מדובר באחד המנגנונים האיקוניים ביותר בעולם השעונים, כשכמעט כל השמות הגדולים בעולם שעוני היוקרה השתמשו בו בעבר וניתן למצוא אותו בדגמים שונים של שעוני האודמר פיגה רויאל אוק ואפילו בשעוני הנאוטילוס של פטק פיליפ. כיום, רק שתי חברות מייצרות אותו, אודמר פיגה ווושרון קונסטנטין, אשר רכשו את הזכויות לייצר אותו בעצמן במפעלים שלהן.