לואי ויטון Tambour Curve Flying Tourbillon

השם לואי ויטון הוא אחד השמות המזוהים ביותר עם עולם מוצרי היוקרה, אבל ספק רב אם כשאתם שומעים את השם הזה אתם חושבים על שעוני יוקרה או שענות עלית. המותג שהוא חלק מקבוצת LVMH, חוסה בצילן של שמות כמו טאג הויר, בולגרי, הובלו וזניט, מותגי השעונים הבולטים של הקבוצה. אבל לואי ויטון מייצרת שעוני יוקרה כבר משנות השמונים, אם כי השעונים של החברה פחות ידועים ומוכרים לחובבי שעונים, היות והם נמכרים אך ורק בבוטיקים של החברה. השעון האחרון שמגיע מבית לואי ויטון, Tambour Curve Flying Tourbillon, הוא דוגמה נוספת ליכולות הגבוהות של החברה בענף השענות, עם שימוש בחומרים מהמתקדמים ביותר בעולם.
השעון החדש, ששמו המלא הוא Tambour Curve Flying Tourbillon Poinçon de Genève, מגיע עם גוף בקוטר של 46 מ”מ העשוי מסגסוגת CarboStratum, סגסוגת קלת משקל ועמידה במיוחד, שנמצאת בשימוש בתעשיית האווירונאיטקה. הסגסוגת נוצרת בתהליך מיוחד שכולל 100 גיליונות של פחמן המונחות אחת על גבי השנייה באופן רנדומלי ואז דחיסתן לחומר קשיח שניתן להפוך לאחר מכן לצורות מעוקלות כמו גוף השעון, שמכיל גם בסיס טיטניום ורגליים העשויות מזהב לבן 18 קראט. השעון מיוצר על ידי יצרני השעונים של La Fabrique du Temps Louis Vuitton – מפעל הזמן של לואי ויטון, בית המלאכה של החברה שאחראי על ייצור השעונים של המותג.
השעון מגיע עם לוח סקלטון המשלב את לוגו המותג, האותיות LV, כשבשעה תשע בלוח השעון משולב מנגנון הטורבילון של השעון. בשעה 6 על גבי לוח השעון נמצא את לוגו ה-Poinçon de Genève, חותם ג’נבה, אחד מסמלי האיכות הגבוהים ביותר שקיימים בעולם השעונים.
השעון משתמש במנגנון LV 108, קליבר מתיחה ידנית מבית לואי ויטון, עם רזרבת כוח של 80 שעות. המנגנון פועל בקצב של 21,600 ויברציות לשעה ובתוכו משולבות 17 אבני חן. למרות המראה העתידני של השעון, המנגנון מיוצר בעבודת יד תוך שימוש במסורות שעברו בירושה לאורך דורות.
לואי ויטון מייצרת שעוני יוקרה כבר שינם רבות, כפי שציינו, כבר משנות השמונים של המאה הקודמת, כשזאת גם לא הפעם הראשונה שהחברה מייצרת שעונים עם מנגנונים יוקרתיים כמו טורבילון או שעונים שנושאים את חותם ג’נבה, אבל נדמה כי מדובר בקפיצת מדרגה בכל הקשור ליכולות ייצור השעונים של החברה.
עולה ועולה הרבה. לואי ויטון תייצר שתי גרסאות של השעון. הגרסה הראשונה תהיה גרסה רגילה, שתגיע במחיר של 258,000 דולרים. הגרסה היקרה יותר, תשלב שיבוץ יהלומים ברגליים של השעון (החלק שמחבר בין גוף השעון לרצועה) ועל רכיבים שונים בלוח השעון (האותיות LV והבזל הפנימי של השעון), כשבסך הכל ישובצו יהלומים במשקל של 4.22 קראט בשעון. המחיר שלו יעמוד על 322,000 דולרים.
אם עד היום לענוד שעון של לואי ויטון הצביע רק שיש לכם כנראה הרבה כסף, עם שעוני ה-Tambour Curve Flying Tourbillon, בכל גרסה שלהם, גם הגרסה הזולה יותר, עכשיו אפשר להגיד שיש לכם הרבה יותר כסף, אבל גם קצת הבנה בשעונים או לפחות שיש לכם יצירת מופת הורולוגית על היד. בסך הכל, אם בוחנים זאת בצורה אובייקטיבית, שעון טורבילון עם מנגנון אינהאוס ושימוש בחומרים כל כך מתקדמים, של כל יצרנית, היה עולה סכום דומה, כך שבסך הכל, מדובר בעסקה לא רעה, כמובן בהנחה שאתם חלק מהאלפיון העליון …
למעבר לאתר של לואי ויטון.