לונג’ין מאסטר קולקשן L2.673.4.78.3 – מבחן היד עם אורן חבלין

יש כמה דברים בחיים שאין עליהם ויכוח: כולם מסכימים שפרארי היא מכונית מדהימה, כולם יודעים שסיגר קובני הוא הכי טוב, וכולם אוהבים לטוס במחלקת עסקים. בשעונים, לעומת זאת, הדעות חלוקות… אם לגבי צורת השעון המועדפת (עגול או מרובע), רצועה (עור, מתכת) וכו׳. יחד עם זאת, כל אוהבי השעונים יודעים להעריך מנגנונים מתוחכמים. כאלו שאין ויכוח שהיצרן שלהם יצר משהו קסום ומיוחד, שלא ניתן להעתיק אותו בקלות רבה.
כזה הוא השעון הזה. את חברת לונג׳ין (Longines) אין צורך להציג, וכבר סיפרנו לכם עליה במסגרת 5 עובדות שאתם צריכים להכיר על לונג’ין. החברה הוקמה בשנת 1832 (לפני 107 שנה) ונחשבה בעברה לחברה שמייצרת מנגנונים אוטומטיים מתוחכמים וטובים. אז מה קורה היום?
השעון מדגם ״מאסטר קולקשן״ הוא אחד מאותם שעונים המתהדרים בקומפליקציות שונות המשתלבים כולם בגוף בקוטר 40 מ״מ. השעון מתהדר במנגנון אוטומטי, קליבר L687 אשר מבוסס של מנגנון 7751 ETA (שהוא אחיו ״החכם״ של 7750 שקיבל את קומפליקציית ״מצב הירח״, עליה נדבר בהמשך) המכונה גם Valjoux, שפועם בתדר של 28,800 פעימות בשעה ולו רזרבת כוח של 48 שעות. לא רע בשביל מנגנון שתומך ב”כל התוספות”.
השעון מעוצב עם קריצה לשעוני טייסים, אבל פונה יותר לכיוון שעון דרס, עם בזל קבוע שעשוי, כמו כל הקייס, מפלדה. גב השעון שקוף ומאפשר הצצה על המנגנון המרהיב, למרות שלטעמי יש קצת יותר מדי טקסט שמודפס מסביב, ניתן לראות את עבודת המנגנון ואת המשקולת עם החריטה של לונג׳ין עליה. פשוט יפה.
הרצועה אותה סקרנו הייתה מעור תנין, נוחה ופרקטית עד מאוד המגיעה עם סוגר פרפר מקורי משולב פלדה, שימושי מאוד ונוח לכוונון. קיימת גרסה מקבילה עם צמיד מתכת. גולת הכותרת של השעון היא מספר הקומפליקציות שיש בו. על גבי הלוח הלבן-צהבהב (או כפי שהחברה קוראת לצבע- ״שעורת תירס״) ישנן שלוש חוגות וכן סך של שבעה מחוגים כחולים, שמשתלבים בצורה מושלמת בלוח. הלוח עצמו מצויד בספרות רגילות, ושתי שנתות כאמור (החיצונית של השניות והפנימית של היום בחודש).
אז איזה קומפליקציות יש לנו כאן?
תאריך: בשעון ניתן לראות את התאריך בחודש, שמסומן על ידי מחוג גדול שמצביע על התאריך שנמצא על שנתה נפרדת. כמו כן את שם החודש והיום בשבוע. (בתמונה פה אפשר לראות למשל שהתאריך הוא 21 בפברואר, יום שלישי). את היום בשבוע מכוונים על ידי כפתור קטן ששקוע בצידו השמאלי של הקייס.
מצב ירח (Moonphae) – את מצב הירח מכוונים על ידי הכתר, ובעיצוב של כחול וזהב, הוא משתלב בצורה יפהפייה עם לוח השעון והמחוגים.
כרונוגרף
שעון 24 שעות – לא מדובר בקומפליקציית אזור זמן נוסף, אלא בכזו שמאפשרת פשוט לראות את השעה בפורמט של 24 שעות, ולהבין אם מדובר ב-10 בבוקר או 22:00 בלילה, למשל.
הדבר היחיד שקצת הפריע לי בשעון המרהיב הזה, הוא העובדה שאי אפשר ליהנות מכל הטוב הזה בחושך. לשעון אין אפילו מיליגרם אחד של לומינובה עליו, מה שלמעשה משאיר אתכם בחושך, תרתי משמע (אלא אם אתם נמצאים בחוץ לאור הירח ואז גם תוכלו לראות את מצב הירח…) וזה בהחלט יכול להוות גורם מכריע ברכישה.
סיכום
שעון המאסטר קולקשן של לונגי׳ן הוא אחד השעונים המתוחכמים והיפים בקטגוריית שעוני ה״אלגנט״. זהו אינו שעון צלילה (עמידות במים היא 30 מטר בלבד, אין לומינובה, קייס עדין ומעוצב ורצועת עור) אבל הוא גם לא מתיימר להיות אחד כזה. מה שכן, ארוז פה מנגנון מתוחכם מאוד, עשיר בקומפליקציות שונות, מעוצב למשעי ונותן תחושה שערכו האמיתי גבוה ממחירו הרשמי (שהינו כ- 3250$).
השעון ניתן לסקירה באדיבות ״שניידר שעונים״ רעננה.