8 עובדות מעניינות על BOVET שחובבי שעונים צריכים לדעת

Bovet היא יצרנית שעוני יוקרה שוויצרית שהוקמה בשנת 1822 על ידי אדוארד בווה (Édouard Bovet), יצרן שעונים שוויצרי, שהיה בן 25 בלבד כשהקים את החברה שלו ב-1 למאי 1822 בלונדון. החברה היא אחת מיצרניות השעונים הבודדות כיום שהן לא חלק מתאגיד כמו קבוצת סווטש, LVMH או ריצ’מונט ודומיהם והיא נשארה עצמאית לאורך כל ההיסטוריה שלה. החלטנו שהגיע הזמן להביא לכם רשימה של עובדות מעניינות על Bovet, שיעזרו לכם להכיר טוב יותר את יצרנית שעוני היוקרה הייחודית הזאת.
אדוארד בווה הקים את החברה שלו במטרה למכור שעונים לשוק הסיני. למעשה, Bovet הייתה אחת מיצרניות השעונים השוויצריות הראשונות שמכרה שעונים בסין ושם החברה, Bovet, הפך למילה נרדפת בסין לשעונים, כמו Xerox בארצות הברית לפעולת הצילום של מסמכים או פלאפון בישראל, כשם ג’נרי לסמארטפונים.
החברה הוקמה כאמור בלונדון בשנת 1822, אך היא החזיקה במתקנים גם במוטיירס (Môtiers) שבשוויץ והיא אפילו החזיקה במשך תקופה מתקן ייצור בגואנגז’ו שבסין, בתקופה שבה המונח Made In China לא היה שם נרדף לחיקוי בתעשיית השעונים …
פסקל ראפי (Pascal Raffy), עורך דין בהשכלתו, רכש את Bovet בשנת 2001. בשנת 2006 הוא איחד את החברה עם STT – Swiss Time Technology, יצרנית לוחות שעונים ומנגנוני שעונים, אותה רכש בשנת 2006. המיזוג הזה חיזק את היכולות של החברה להפוך ליצרנית אינטגרלית עצמאית, שיכולה לייצר בעצמה כמעט את כל המנגנונים של השעונים שלה ואת הרכיבים השונים לשעונים שלה ואפילו לייצר מנגנונים עבור חברות אחרות.
Bovet היא אחת מיצרניות השעונים הבודדות בתעשיית השעונים כולה שיכולה לייצר בעצמה את הקפיץ הראשי ואת ה-Hairsprings לשעונים שלה.
כחלק מהמדיניות שמתווה פסקל ראפי בחברה, Bovet מייצרת לא יותר מ-3,000 שעונים בשנה. במספר ראיונות שהעניק לגופי תקשורת בתעשיית השעונים, צוטט ראפי כשהוא אומר “כשאתה מייצר 8,000-9,000 שעונים בשנה, אתה לא יכול לקרוא לזה יוקרה, זה תהליך תעשייתי לחלוטין”.
ליין שעוני ה-Amadeo (אמדאו) של Bovet נקרא על שמו של בנו של פסקל ראפי, הבעלים של החברה כיום. פסקל ראפי ובנו אמדאו אף מופיעים ביחד במספר פרסומות של החברה.
שעוני ה-Amadeo של החברה הם בין הדגמים האייקוניים ביותר של החברה. מדובר בשעון יד (מדהים בפני עצמו) שיכול להפוך לשעון כיס, שיכול להפוך לשעון שולחני. הסדרה מוגנת במספר פטנטים שרשמה החברה, החל ממנגנון ה-Amadeo ועד לגשר של מנגנון הטורבילון.
המטה של Bovet נמצא כיום ב-Môtiers שבשוויץ, כשהחברה בחרה בטירה אמיתית למקם בה את המשרדים שלה. תודו שלא הייתם מתנגדים ללכת לעבוד שם ולא מהבית …