את חברת פנריי (Panerai) לא ממש צריך להציג. מדובר בחברה איטלקית בת 160 שנה, עם שורשים עמוקים לעולם השענות, המצאות וחידושים, שימוש בחומרים מעוררי מחלוקת (רדיום למשל…), מורשת קרב וסיפורי מלחמות, ציים, ספינות וצוללנים. עם פתיחה כזו, לא פלא שהשעון שקיבלתי לסקירה הפעם, גרם גם לי לעמוד דקה דומיה רק לרגל המעמד המיוחד. בכל זאת, לא כל יום נופל לידיי שעון עם כל כך הרבה היסטוריה ועם מנגנון מתוחכם שגם אם ותיק, עדיין יכול ללמד כמה צעירים את רזי המקצוע…

שעוני פנריי הם שעונים שקשה מאוד להתעלם מהם. גדולים, נוצצים, עם זכוכית קמורה וכתר מוגן בסוגר פטנט. הדגם הספציפי שאותו סיקרתי הוא ״לומינור״ 1950, רפרנס PAM213. מדובר בדגם מסדרת 1950, שלה קייס אופייני, 44 מ״מ מגודלים למדי מפלדה מוברשת, בזל חלק קבוע ועם זכוכית ספיר כיפתית אופיינית. כמו כן יש את מגן הכתר הייחודי (שעליו כתובות שתי מילים REG ו- TM שפירושן הוא ״סימן מסחרי רשום״), ששומר על הכתר סגור ומהודק.

השעון הוא כרונוגרף מתקדם, בעל שני מחוגי שניות (מה שנקרא split second) המאפשרים מדידה של שני זמנים במקביל (או שני רצים במקביל). מנגנון השעון מבוסס ETA 7750, קליבר OP XVIII עם 42 רזרבת כוח וניתן לצפות בו הודות לגב השקוף של השעון. אין ספק שמדובר בפאר היצירה האיטלקית בדגם הזה, בייחוד בהתחשב בעובדה שמדובר בכרונוגרף מתקדם שניתן לראות בזמן הפעולה.

הלוח שחור, ספרות ערביות גדולות (12 ו- 6), חוגת שניות, חוגת דקות ובהיקף שנתות בדוגמת פסי רכבת. אחד הדברים הבולטים, תרתי משמע, בשעון הזה זה כמות הלומינובה הגדולה – האינדקסים והספרות שבשעון פשוט זוהרים, קצת אור והוא מפיץ זוהר לכל הכיוונים (וכן, בעבר הרחוק מאוד פנריי התגאתה בזוהר השעון שלה, אבל אז הוא נבע מהרדיום שהיה חומר רדיואקטיבי, בו פנריי עשתה שימוש נרחב בעבר).

כפתורי ההפעלה של הכרונוגרף תוכננו בדגם הזה להפעלה מהירה, והם שטוחים וקלים ללחיצה, בניגוד קצת לכרונוגרפים האחרים מבית פנריי. השעון עמיד לעומק של 100 מטרים, לא מתחרה כל כך בשעוני הצלילה המתקדמים היום, אבל בהחלט מספק מענה מתאים לצוללי המשרד שבינינו. הרצועה היא מגומי איכותי, עבה ועמיד, כאשר הסוגר הוא סוגר פרפר מפלדה, בעל סגירה ופתיחה קלות להפליא ומקנה תחושת אחיזה טובה מאוד.

לסיכום, מדובר בשעון מיתולוגי, סוס עבודה, קשוח מאוד (אפילו לסילבסטר סטלון יש כזה), וכזה שקשה להישאר אדישים אליו, עם הרבה ניסיון ומסורת. אם השעון הזה היה משקה אלכוהולי, הייתי אומר שמדובר פה בוויסקי ישן וטוב. כזה שמשאיר טעם של עוד וכזה שתמיד רוצים שיהיה שלנו…

השעון ניתן לסקירה באדיבות ״שניידר שעונים״, רעננה.