קינג סייקו KSK SJE083 – יחי המלך?

שנת 2021 תעמוד בציון 140 שנים לסייקו, שהחלה את הפעילות שלה בשנת 1881. לרגל התאריך ההיסטורי הזה, בסייקו מבטיחים כי השנה הנוכחית עומדת להיות שנה משמעותית במיוחד עבור החברה. את החגיגות הללו החלו בסייקו עוד בחודש שעבר עם השקת שעון חדש. קינג סייקו KSK SJE083. שעון חדש? לא בדיוק. הגורו לא יודע מה המילה היפנית ל-Re-Issue, אבל זאת השקה מחודשת של שעון ישן. שעון נפלא של סייקו משנת 1965. אבל מה זה משנה איך קוראים לזה ביפנית? אם זה רמז למה שמצפה לנו מסייקו בשנה הקרובה, אז הגורו מקווה להרבה השקות מחודשות כאלו בשנה הקרובה. מוזמנים לצאת איתנו למסע נפלא בזמן.
אם אתם חובבי שעונים, אתם בטח מכירים את סייקו ואת גרנד סייקו. באופן כללי, אפשר להגיד שהחיים של חובב שעונים היום די פשוטים. סייקו הוא המותג “הבסיסי” וגרנד סייקו הוא מותג היוקרה. אבל בשנות השישים של המאה הקודמת, זה לא היה בדיוק ככה. באותה תקופה, שני מותגים נאבקו בקבוצת סייקו על הבכורה. גרנד סייקו מצד אחד ומהצד השני – קינג סייקו. בקבוצת סייקו דגלו באותה תקופה בתחרות בריאה בין שני המותגים, מתוך מחשבה והבנה כי תחרות כזאת רק תסייע לשני המותגים להשתפר ולהשתדרג. המטרה הסופית כמובן הייתה לשפר את איכות השעונים של הקבוצה כדי שיעמדו כשווים אל מול המותגים השוויצריים מעבר לים. בסופו של דבר, החליטו בקבוצה להשאר עם מותג יוקרה אחד – גרנד סייקו ושעוני קינג סייקו הפכו לפריט לאספנים וחובבי המותג.
השעון החדש של סייקו מגיע בגוף העשוי מפלדת אל-חלד בקוטר של 38.1 מ”מ ובעובי של 11.4 מ”מ. כאמור, הוא שחזור של שעון קינג סייקו משנת 1965 – ה-King Seiko KSK. השעון מגיע – לצערנו – במהדורה מוגבלת של 3,000 יחידות.
השעון מגיע עם לוח כסוף-לבן (Silvery-White) בגימור מחוספס עדין. על גבי הלוח אנו מוצאים אינדקסים בולטים בצורה ארוכה ומלבנית. אינדקס השעה 12 כפול ומגיע עם טקסטורה מחוספסת. בשעה 3 אנו מוצאים חלונית תאריכון ובשעה 12 את הכיתוב סייקו.
בשעה 6 בלוח השעון אנו מוצאים את הכיתוב KING SEIKO ומתחתיו הכיתוב DIASHOCK 26 JEWELS. השעון מגיע עם מחוגי Dauphine מחודדים. המראה הכללי של השעון אלגנטי ומאופק מאוד. אם תרצו זכר לעידן שונה בעולם השעונים, החל מהממדים של השעון ועד לעיצוב שלו.
הוא יגיע עם רצועת עור תנין שחורה ועם עמידות למים בעומק של עד ל-50 מטרים. על האבזם יופיע הכיתוב SEIKO בפונט וינטאג’י.
בתוך השעון שילבה סייקו את קליבר 6L35 שלה. מנגנון אוטומטי, הפועל בקצב של 28,800 ויברציות לשעה. הוא מגיע עם רזרבת כוח של 45 שעות. כפי שמציין הכיתוב על לוח השעון, הוא מגיע עם 26 אבני חן בתוכו.עם כל הכבוד למנגנונים של סייקו, לא מדובר במנגנון המתקדם ביותר מבית החברה. אבל ככל הנראה הבחירה בו דווקא ולא במנגנון אחר היא כדי למנוע תחרות ישירה בשעוני גרנד סייקו של השעון החדש. השעון המקורי, אם אתם שואלים, הגיע עם מנגנון מתיחה ידנית עם 25 אבני חן. למנגנון קראו קליבר 44A והוא פעל בקצב של 18,000 ויברציות לשעה.
השעון מגיע עם גב אחורי סגור ולא שקוף. במרכז גב השעון אנו מוצאים לוחית מוזהבת בצורת מגן ועליה הכיתוב KING SEIKO. אלמנט עיצובי שהיה קיים גם בשעון המקורי משנת 1965. מתחת למגן הזה מופיע הכיתוב – מהדורה מוגבלת ומספר השעון בסדרה המוגבלת.
האמת שמעבר לכל אלמנט עיצובי, מפרט טכני או מנגנון כזה או אחר, מה שבאמת מעניין בשעון החדש הוא העובדה שזה סוג של ההכרה הרשמית הראשונה של סייקו בשעוני קינג סייקו בעידן המודרני. לא ברור אם בחברה מפחדים שהמותג הזה ילחם בשעוני הגרנד סייקו של החברה, אבל נראה שבחברה עשו הכל כדי לעשות אותו “הכי לא מתחרה” בגרנד סייקו שאפשר.
השעון החדש, רפרנס SJE083, זמין לרכישה במחיר של 3,400 אירו.
כאמור, השעון החדש הוא סוג של יריית הפתיחה בחגיגות של סייקו לרגל שנת ה-140 למותג. חובבי המותג וחובבי שעונים בכלל אמורים לשמוח לראות הגעה של שעון קלאסי והיסטורי כל כך. אנחנו היינו שמחים אם סייקו הייתה משדרגת מעט את המנגנון שלו ומשלבת בו קליבר קצת יותר רציני ויש לסייקו לא מעט קליברים כאלה. גם אם זה אומר שהוא היה עולה קצת יותר – תהיו בטוחים שהגורו לא היה מתלונן. אם סייקו מצמידה תג מחיר של מעל ל-5,000 אירו לשעוני הפרוספקס שלה, אז אנחנו לגמרי מרשים לה לבקש סכום כזה גם על קינג סייקו, רק שיגיע עם קליבר קצת יותר איכותי.
למידע נוסף על השעון החדש באתר של סייקו.