רויאל אוק טורביון מרחף אוטומטי הראשון מבית אודמר פיגה

כשהגורו קיבל את הדיווחים הראשונים על השעון הבא, הוא היה בטוח שהוא לא מצליח להבין נכון את הדיווחים. אודמר פיגה משיקה את שעון הרויאל אוק טורביון האוטומטי הראשון שלה. מה זאת אומרת? לאודמר פיגה לא היה עד עכשיו שעון רויאל אוק טורביון אוטומטי? ובכן, מסתבר שלא. סליחה. בואו נדייק טיפה. היה לה טורביון אוטומטי, אבל הוא לא היה אוטומטי ומרחף. מסתבר שזה דבר אחד להשיק שעון טורביון אוטומטי וזה דבר אחר לגמרי להשיק טורביון מרחף אוטומטי. אם תרצו, זה גם דבר עוד יותר שונה להשיק שעון רויאל אוק טורביון מרחף אוטומטי. אז אם אתם לא מבינים על מה כל הרעש – מוזמנים לגלות ביחד איתנו.
אודמר פיגה תציע את השעון החדש שלה בשלוש מתכות – פלדת אל-חלד, טיטניום וזהב אדום. גרסאות הזהב אדום ופלדת האל-חלד יגיעו עם הלוח המוכר של אודמר פיגה, ה-Tapisserie. הדגם המעניין בסדרה הוא דגם הטיטניום, שמגיע עם לוח כסוף-אופליין חלק. מחוגי השעון וסמני השעה מגיעים בזהב לבן והם מודגשים באמצעות חומר זרחני.
השעון עצמו הוא רויאל אוק קלאסי וטיפוסי, עם כלוב הטורביון המרחף משולב בשעה 6 בלוח השעון.
כל גופי השעונים בסדרה יגיעו בקוטר של 41 מ”מ ובעובי של 10.4 מ”מ. כל השעונים בסדרה יהיו עמידים למים בעומק של עד ל-50 מטרים. כמו כן, כל אחד מהשעונים יגיע עם צמיד ממתכת תואמת. כלומר – דגם פלדת האל-חלד יגיע עם צמיד מתכת. שעון הטיטניום יגיע עם צמיד טיטניום. דגם הזהב אדום יגיע עם צמיד מזהב אדום.
אודמר פיגה משלבת בשעונים החדשים את קליבר 2950 שלה. כאמור, מדובר במנגנון טורביון מרחף אוטומטי חדש יחסית. אודמר פיגה משלבת את המנגנון הזה בסדרת שעונים נוספת שלה, ה-Code 11.59, כך שזוהי בעצם טבילת האש הראשונה שלו בסדרת הרויאל אוק.
המנגנון פועל בקצב של 21,600 ויברציות לשעה והוא מגיע עם רזרבת כוח של 65 שעות. במנגנון משולבות 27 אבני חן וניתן לראות אותו מבעד לגב השקוף של השעונים הללו. מעבר לעובדה שמדובר במנגנון משודרג לעומת מנגנוני הטורביון הקודמים של אודמר פיגה, שהגיעו עם מנגנון מתיחה ידנית, כאן יש שדרוג נוסף. כזה שיקרוץ ללא מעט חובבי הורולוגיה אמיתיים. אודמר פיגה שילבה במנגנון צליל מתיחה שמזכיר צליל מתיחה של שעוני גרנדה-סונרי, כדי להעניק תחושה יוקרתית יותר למנגנון.
שעון הרויאל אוק טורביון אוטומטי מרחף הראשון של אודמר פיגה. אם אתם לא מבינים מה זה טורביון מרחף – נסביר כי מנגנון טורביון רגיל יושב או “נתפס” באמצעות גשר על גבי לוח השעון. כאן, אודמר פיגה “מחזיקה” את כלוב הטורביון רק בחלק התחתון שלו, מה שמקנה לו את המראה “המרחף”.
רפרנס 26530TI, גרסת הפלטינה, יגיע בתג מחיר של 138,700 אירו. תג המחיר שלו זהה לזה של רפרנס 26530ST, דגם פלדת האל-חלד. עבור רפרנס 26530OR, שעון הזהב אדום יגיע במחיר של 170,000 אירו.
בשנת 1972 השיקה אודמר פיגה את הרויאל אוק. בשנת 1997, לציון 25 שנים לשעון הדגל שלה, השיקה החברה את דגם הטורביון הראשון בסדרה, שהיה כאמור טורביון אוטומטי. השנה החליטו בחברה לקחת את הרויאל אוק צעד אחד קדימה ולהשיק דגם חדש עם קליבר חדש. המנגנון הזה “עשה עלייה” אל שעוני הרויאל אוק ומאפשר לאודמר פיגה להציג את שעון הרויאל אוק טורביון מרחף אוטומטי הראשון של החברה. לצערו של הגורו, כמו כל השעונים של החברה, גם השעון הזה יישאר בגדר חלום רטוב עבורו. כמו כמעט הרוב המוחלט של חובבי שעונים ברחבי העולם. כלומר, כאלו שהם לא סלבס מהשורה הראשונה בעולם. או כאלו שהם בני אצולה. או כאלו שחשבון הבנק שלהם מראה הרבה הרבה הרבה ספרות ביתרת הזכות.
למעבר לאתר של אודמר פיגה.