רולקס דייטונה – המחירים נחשפים!

ה”דייטונה”, ליין שעוני הכרונוגרף של רולקס (Rolex), מונה עשרות רפרנסים לפי סוגי מתכות: פלדה, משולב זהב, זהב מלא, זהב עם יהלומים – וכן הלאה. במאמר זה נסקור את מחיריהם של דגם הפלדה, או “סטיל” בעגה העממית – רפרנס 116500LN, וכן את מחירו של דגם ה“טו-טון” (Two Tone) – דייטונה משולב פלדה וזהב, רפרנס 116503.
נכון להיום, הרולקס דייטונה פלדה הוא הדגם המבוקש ביותר שיש לרולקס להציע, כאשר הדגש הוא על הדגש הוא על הדגם עם הלוח הלבן. זהו הדגם שירש את ה-116520, שהגיע עם בזל פלדה.
מחיר יבואן רולקס לישראל: 55,450 ש”ח
מחיר לאחר מיקוח: אין מה לדבר, או להתמקח. הסיכוי לקבל הנחה על הדגם הזה שווה בערך לסיכוי לזכייה בלוטו מבלי לשלוח טופס.
מה לגבי להיכנס לחנות ולצאת עם השעון על היד? אין חיה כזאת. מדובר ברשימות המתנה (אם בכלל הסכימו להכניס את שמכם לרשימת ההמתנה) של 5 שנים ומעלה. אם נכנסתם לחנות רולקס רשמית היכנשהו בעולם וראיתם כזה שעון זמין למכירה (במחיר המחירון הנקוב של רולקס) – ראו עצמכם כבעלי מזל בלתי רגיל ותרכשו באופן מיידי. אל תעצרו לחשוב, או לבדוק אם יש כסף בעו”ש – לקנות ולברוח.
מחיר השעון בארה”ב: 12,400 דולר פלוס מס מקומי. זול, נכון? תשאירו את המספר הזה בגדר פנטזיה. למה אנחנו בכל זאת מציינים את המספר הזה? כדי שיהיה איזשהו עוגן למציאות. זהו המחיר שרולקס דורשים עבור השעון, ושקל לא יותר.
מחיר השעון ביבוא מקביל: כ-22,000 דולר לשעון שלא נענד. מדובר בלא פחות מ 70% פרמיה במחיר. אתם שואלים למה? קראו שוב את הסעיפים הראשונים.
מה לגבי יד שניה, הרי זה חייב להיות זול יותר! אז זהו, שלצערנו, לא. נכון לרגעים אלו, הדגם הכי זול עומד למכירה ב-Chrono24 (אתר המכירות הגדול בעולם לשעוני יוקרה) בכ-21,000 USD לשעון יד שנייה. וכן, קראתם נכון – לא שעון חדש בניילונים – 21 אלף דולר לשעון יד שנייה.
אתם בכל זאת רוצים דייטונה, ולא רואים לנכון לשלם פרמיות מטורפות? הגעתם לדגם הנכון. כאן תשלמו על שעון המשלב זהב 18K (לא ציפוי, זהב 18K מלא אמיתי) במחיר נמוך מאשר שעון עשוי פלדה כולו. רגע, מה? הרי למדתם על בשרכם שזהב יקר יותר מפלדה בעשרות מונים – מה קורה פה? זה הגיוני בערך כמו להגיד 1+5=3. ובכל זאת, למה זה קורה? פשוט מאוד – ביקוש והיצע. רולקס לקחו מוצר מבוקש מאוד (דייטונה פלדה), עשו לו הייפ עוד יותר גדול כאשר יצאו עם מודל חדש בעל בזל קרמי, והקטינו עוד יותר את הייצור. וכך, למעשה, יצרו ביקוש מלאכותי לדגם – והציבור משלם על שעון פלדה יותר מאשר על מקבילו הזהה לחלוטין בתוספת הזהב. אז קדימה, לתאכלס:
מחיר יבואן רולקס לישראל: 75,600 ש”ח
מחיר לאחר מיקוח: בהתחלה ינסו לשכנע אתכם שהדגם מבוקש כמעט כמו הגרסה המקבילה בפלדה ולכן אין הנחה. עם זאת, הישארו עוד קצת בחנות, לחצו ממש מעט בנקודות הנכונות, ותזכו באורח פלא להנחה בת עשרה אחוזים.
זמינות: אמנם מדובר בדגם ספורטיבי של רולקס, אך לא מן הנמנע שתכנסו לבוטיק רולקס ותחזו בו בתצוגה, ממתין ליד חמה שתענוד אותו.
מחיר מחירון אמריקאי: 16,900 דולר + מס מקומי. גם במקרה זה, סביר להניח שתוכלו להיכנס לבוטיק רולקס ולצאת עם השעון על היד. לצערנו, האמריקאים יותר נוקשים במחירים (כמובן, לאור הביקוש הרב) וכנראה שלא תזכו להנחה – גם אם תציעו לשלם במזומן.
ומה קורה בשוק המקביל? המחירים נשמרים, והסטיקרים יורדים. רוב הסיכויים שתקבלו שעון ללא ניילונים, אך באותו המחיר הנקוב של המחירון של רולקס. בלי המתנות ובלי תורים – שלם וקח.
לסיכום, בשעוני יוקרה כמו בשעוני יוקרה – אין היגיון. יש שיגידו שזו ההשקעה הכי טובה שתוכלו לעשות, ויש שיגידו שמדובר בבועה שאוטוטו תתפוצץ. מה דעתכם? ספרו לנו בתגובות!
לאתר רולקס העולמי